POŽAR U NOVOSADSKOJ ZGRADI NAPRAVIO OGROMNU ŠTETU: Osam stanova za hitno renoviranje, sedam spratova bez struje!
Požar u Novom Sadu, Foto: instagram

UŽAS

POŽAR U NOVOSADSKOJ ZGRADI NAPRAVIO OGROMNU ŠTETU: Osam stanova za hitno renoviranje, sedam spratova bez struje!

Ekipe majstora svakog dana čine šta mogu, a terasa izgorelog stana biće zatvorena

Objavljeno:

Posledice požara koji je izbio na Bulevaru oslobođenja 155 u četvrtak, 10. decembra, i dalje je nemoguće pobrojati. Potpuno je izgoreo stan na 13. spratu, a vatra se brzo proširila na 14. i 15, odnosno na deo stanova koji su pod krovom. Krova u tom delu gotovo da nema, a osam stanova čeka hitno renoviranje.

Plafoni su oštećeni u stanovima i u zajedničkom hodniku sva tri sprata zahvaćena plamenom, te dolazi do prokišnjavanja. Ekipe majstora svakog dana čine šta mogu, a terasa izgorelog stana biće zatvorena.

Po rečima komšija, struja je nakon požara vraćena na sedam spratova, a lift nije u funkciji. U toku je postepena provera mogućnosti uključenja struje u pojedinim stanovima na ostalim spratovima, ukoliko bude utvrđeno da je to bezbedno. Voda je sprovedena do osmog sprata.

- Iskreno, mislim da se uzrok požara nikad neće saznati. Po prvim pričama, u trenutku požara bilo ih je petoro u stanu, a da li će oni nešto reći nadležnima, ko zna... Još sve nije potpuno istraženo. Stanari su pokušali da pričaju sa zatečenima u stanu, ali ne vredi. Krivicu svaljuju na firmu koja nam obezbeđuje protivpožarnu opremu i sistem zaštite. Ipak, pitanje je zbog čega niko od njih nije reagovao kod prvih varnica, nije taj požar odmah bio veliki, pogotovo ako je reč o prskalici, kao što se sumnja - priča jedan od komšija.

- Svakako, istraga bi trebalo to da ispita i utvrdi, što bi moglo potrajati mesecima i godinama. Mi za to nemamo vremena, sami moramo da rešavamo. Niko ne veruje da baš njemu nesreća može da se dogodi, tako da sad sve moramo da plaćamo iz svog džepa. Ne polažem nikakve nade da će nešto sutra da se reši. Živim na 12. spratu, dijagonalno od stana iznad koji je stradao, tako da sam najbolje prošao. Majka je bila sama sa psom u stanu, a pošto je paničarka, otvorila je sve prozore i, srećom, dim je samo prošao kroz stan. Najgore mi je to što nemamo struje, a ja sam tri dana pre toga u stan preneo firmu. Sve je stalo, klijenti čekaju, novac ne leže, tako to sve ide - dodaje on.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.