Jeziva ispovest MAJKE povređene devojčice iz Kragujevca: Očajni smo jer se sve desilo samo zbog jedne DVOJKE!
Lara se ne seća šta je uradila, Foto: Profimedia

MAŽENO I PAŽENO DETE

Jeziva ispovest MAJKE povređene devojčice iz Kragujevca: Očajni smo jer se sve desilo samo zbog jedne DVOJKE!

Izmorena od nespavanja i brige za ishod, Larina majka je prepričala i šta je prethodilo skoku devojčice koji je mogao biti fatalan

Objavljeno:

Devojčica Lara B. (12) iz Kragujevca skočila je nešto pre 21 sat u nedelju uveče kroz prozor stana na četvrtom spratu, uplašena od rekacije roditelja koji su u tom trenutku proveravali njene ocene u elektronskom dnevniku.

Lara je skočila iz dečije sobe koju deli sa šest godina mlađom sestrom jer navodno nije smela da se suoči sa majkom i ocem kada je shvatila da su videli da je popustila u školi i da pored četvorki i petica ima i jednu dvojku koju nije prijavila.

- Mi ne znamo šta nas je snašlo jer apsolutno nikada nismo vršili pritisak na Laru zbog ocena. Uvek sam joj pričala da je prevashodno bitno da bude dobar prijatelj i čovek, , a da uči za sebe. Nismo je kažnjavali, ucenjivali i tukli, čak ni vikali nismo na nju. Ona je izuzetno maženo i paženo dete i izrasla je u jako odgovornu osobu iako je još devojčica.Verovatno je ta dvojka mučila i osećala se loše što smo mi videli da je dobila prvi put u životu lošiju ocenu - rekla je Svetlana B. majka devojčice koja je zgranula čitavu Srbiju i region svojim nepromišljenim potezom.

Izmorena od nespavanja i brige za ishod, Larina majka je prepričala i šta je prethodilo skoku devojčice koji je mogao biti fatalan.

- Posto se polugodište suprug i ja smo otvrili elektonski dnevnik da vidimo Larin uspeh. Mislili smo da treba da znamo kako stoji sa ocenama i da joj ako treba pomognemo da popravi neku ocenu. Ona je u to vreme večerala, a videla je da smo gledali njene ocene. Pozvali smo je "Lara, Lara", i nje odjednom nije više bilo u trezariji. Otrčala je u sobu i skočila sa prozora. Moj suprug je krenuo za njom i imao je šta da vidi. Mlađa ćerka je bila u sobi sa njom, ali ona misli da je Lara ispala dok je zatvarala prozor - prepričava žena kojoj je trenutno jedina briga zdravlje ćerke, koja se, kaže, ne seća ni da je skočila sa prozora.

- Ne znam kako će da se nosi sa svojim postupkom kada bude videla šta je uradila. Ona se ne seća šta je uradila i zašto je u bolnici. Ja ne mogu da sprečim spekulacije i nagađanja sveta zašto je moje dete skočilo sa tolike visine, ali verujete da me ne zanima ništa osim toga da ona bude dobro i da prođe bez posledica. Pričaće sa psihologom ako bog da , a i mi ćemo da se izborimo sa ovom mukom koja nas je snašla. Verujte da ne znam šta je bilo u njenoj glavi i šta je htela, ali nas je potpuno porazila kao roditelje koji su uvek bili otvoreni i imali nežan i lep odnos sa obe ćerke. Lara mnogo voli svoju sestru i stavlja je kod kuće da je čuva, zao joj je d aide u vrtić kad ona prati nastavu onlajn. Pitajte njenu učiteljicu, nastavnike i direktora škole, kao i komšiluk kakvo je ona dete, pa če vam jasno zašto je ovo preveliki šok za nas- govori Svetlana dok se bori sa suzama iako je pod lekovima za smirenje od nesreće.

Kompletna njihova zgrada sa oko četrdesetak stanara je u potpunom šoku i neverici da je to moglo da se dogodi "toj divnoj porodici", kako ih opisuju, u kojoj su roditelji izuzetno brižni i posvećeni svojim devojčicama. Nedeljno veče niko do njih još dugo neće moći da zaboravi, a vapaji Larinih roditelja koji pokušavaju da joj pomognu dok slomljena leži na zemlji, će sigurno ostati večno urezani u sećanju.

- Volela bih da sve mogu da zaboravim i da je ovo bio samo jedan košmarni san i da se kao i svakog dana ušuškam u krevet sa mojim devojčicama. Moj suprug i ja imamo skladan brak bez trzavica zbog kojih bi nasa deca patila, a on je veoma dobar otac koji je rastao bez roditelja i zato ima pojačanu potreu da bude blizak sa našom decom i da im od života pravi bajku. No, život nam je priredio ovakav šok i moramo da izbavimo dete. Ona će sutra ići na magnetnu rezonancu i posle tog pregleda biti jasnija njena klinička slika. Nadamo se najboljem jer nemamo drugu opciju- kaže Svetlana dok zvuči bespomoćno.

Majka sumnja da je korona uticala na devojčicu

foto: Profimedia

Lara je nedavno bolovala od koronavirusa , istovremeno sa mlađom sestrom, a pre toga su dugo bile u karantinu dok je njihov otac vodio istu bitku. Svetlana sumnja da je duga izolacija loše uticala na psihu njene ćerke i da je možda iz tog razloga imala manje samopouzdanja i bila bojažljiva.

- Lara i njena sestra su su 1. decembra izašle iz dvonedeljnog karantina jer su obe bile pozitivne, a u prvom talasu su čak 40 dana bile u karantinu kada je suprug imao koronu. Verujem da je sve to uticalo na nju - istakla je Svetlana dodavši i da je u tom periodu ona svesno kršila preporuke lekara samo da bi bila uz ćerke i pružala im ljubav.

- Lekari su rekli da nosim masku i da se suzdrzavamo od fizičkog kontakta dok su imale koronu, ali ja sam ih i tada grlila i ljubila i mazila se sa njima, da se ne bi osetile odbačeno i manje voljeno- prepričava nesrećna žena

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.