U VRANJU HOROR NAD HORORIMA: Živeli kraj mrtve majke, za koju su mislili da je sahranjena!
Policija / Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

TRAGEDIJA

U VRANJU HOROR NAD HORORIMA: Živeli kraj mrtve majke, za koju su mislili da je sahranjena!

Stravičan slučaj u selu Zlatokop kod Vranja!

Objavljeno:

Telo Nuše A. (79), koja je preminula nekoliko dana ranije, otkrio je komšija Joca Tasić iz susednog sela Trebešinje, kada je došao da joj otvori namenski račun u banci kako bi naplatili pogrebne troškove za sahranu njenog muža koji je nedavno umro. U kući je zatekao mrtvu staricu, kao i njenu decu G. A. (50) i Lj. A. (48), koja nisu ni primetila da im je majka umrla.

Kako se kasnije ispostavilo, oni su mislili da su je već sahranili!

Ispostavilo su da su Nušina deca mentalno bolesna. Komšija, koji je pronašao Nušino telo koje je već bilo crno, pozvao je policiju, koja je konstatovala da je žena umrla prirodnom smrću. Deca su, najverovatnije, umislila da su umesto oca, koji je nedavno sahranjen, sahranila majku.

Nuša je sahranjena u četvrtak, a troškove su platile komšije.

- Šta kazati sem sve to velika tuga. Sirotinja prava koja se osamila, zbog problema sa zdravljem dece. Jednostavno su izbegavali ljude i preživljavali. Nije nam poznato da su pokušavali da pomognu svojoj deci u vezi problema. Muka je to. Koliko znamo, živeli su od jedne penzije i namirnice su kupovali samo jednom mesečno, i to baš skromno, samo ono najosnovnije. Zbog stanja dece, ni sa kim se nisu družili - rekao je jedan od žitelja sela.

Meštani kažu da je stariji sin radio pre više decenija, ali da je i on počeo da ispoljava simptome bolesti, pa su se svi zatvorili u kuću.

Kako kažu sada je najveći problem šta sa bolesnim bratom i sestrom.

- Zabrinuti smo kako če oni sad dalje, zbog toga smo obavestili i Centar za socijalni rad. Oni su nam rekli da če oni reagovati u skladu sa zakonom rekli su meštani.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.