DŽEJ JE OTPEVAO "DETE SREĆE", DORĆOLCI ZNAJU KOME JE POSVETIO HIT: Radi se o KRIMI TIPU koga su u kraju svi voleli
Džej Ramadanovski pored grafita posvećenom pokojnom Takiju, Foto: FOTO: PRINTSCEEN/YOUTUBE/DECA SREĆE

skrivena priča

DŽEJ JE OTPEVAO "DETE SREĆE", DORĆOLCI ZNAJU KOME JE POSVETIO HIT: Radi se o KRIMI TIPU koga su u kraju svi voleli

Među njima se našla i pesma "Dete sreće" koju je napisao član čuvenog Beogradskog sindikata, Ognjen Janković, a koju je Džej otpevao samo onako kako on zna

Objavljeno:

Pevač Džej Ramadanovski umro je pre 5 dana u 56. godini, a nakon vesti o njegovoj smrti, danima se na društvenim mrežama preslušavaju njegovi hitovi koji su ostavili veliki trag u ljudima i muzici.

Među njima se našla i pesma "Deca sreće" koju je napisao član čuvenog Beogradskog sindikata, Ognjen Janković, a koju je Džej otpevao samo onako kako on zna.

Upravo ovaj hit koji je Džej otpevao pre dve godine i za koji je rađen spot posvećen je ubijenom Marku Filipoviću Takiju, koga vrlo dobro poznaje i policija i ljudi iz podzemlja.

Ulica u kojoj je ubijen  Taki
Ulica u kojoj je ubijen Takifoto: FOTO: PRINTSCEEN/YOUTUBE/DECA SREĆE

Iako je bio prilično problematičan tip, koji je od 1997. do 2000. godine zaradio desetine krivičnih prijava za 28 krimi radnji, tri puta osuđivan, ovaj Dorćolac bio je najomiljeniji lik u komšiluku.

Pre nego što je uplivao u krimi vode, Taki je bio dobar fudbaler FK Dorćola, a u spotu Džeja vidi se Takijev dres iz tog perioda koji se nalazi u jednom poznatom kafiću “u kraju”, gde je i snimam spot “Deca sreće”. Džej se u njemu šeta ulicom u kojoj je Marko surovo ubijen.

Marko Filipović kao član dorćolske krimi-grupe, raznet je u eksploziji bombe podmetnute ispod gepeka njegovog „mercedesa“ 24. oktorbra 2007. godine. Eksplozivna naprava aktivirana je mobilnim telefonom, a ubice do danas nisu pronađene.

Po beogradskom podzemlju govorilo se da je Filipović raznet zbog osvete za ubistvo Vladimira Dragića (23), zvanog Mostarac koji je bio jedan od vođa podmlatka vračarsko-zvezdarske grupe, čiji su glavni konkurenti „dorćolci".

foto: FOTO: PRINTSCEEN/YOUTUBE/DECA SREĆE

Takođe, kao motiv njegove likvidacije navodi se prevlast u kontroli beogradskih splavova i klubova, a na njega je nekoliko puta pokušan atentat.

Filipović je 2006. godine ranjeni u novogodišnjoj pucnjavi u hotelu "Metropol", tada mu je metak prošao pored kičme, lekari su uspeli da ga spasu.

Godinu dana ranije, na njega je pucano na Dorćolu iz automobila u pokretu, pukom srećom uspeo je da se spase.

Osim toga, poznat je i slučaj kada su ga na Gundulićevom vencu jurile ubice, gde je on munjevitom reakcijom uspeo da im umakne.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.