BOJAN SE DRUŽIO SA INSPEKTORIMA I UDOVICOM UBIJENOG ŠKALJARCA: Odmotava se klupko oko ubistva u Belvilu
Bojan je ubijen pre mesec dana, Foto: FOTO: DRUSTVENE MREŽE, ZORANA JEVTIĆ

MESEC DANA OD LIKVIDACIJE

BOJAN SE DRUŽIO SA INSPEKTORIMA I UDOVICOM UBIJENOG ŠKALJARCA: Odmotava se klupko oko ubistva u Belvilu

Planirao je da likvidira izvesnog bosa?

Objavljeno:

Prošlo je skoro mesec dana od ubistva Bojana Mirkovića (34) u beogradskom naselju Belvil, a za policiju i inspektore koji vode slučaj, razlog ubistva kao i rasvetljavanje kompletnog događaja i dalje predstavlja misteriju.

Istražitelji, koji i dalje nemaju konkretne dokaze, se osvrću na moguće sukobe koje je Mirković mogao da ima sa dve konkurentske ekipe, sa ljudima unutar samog škaljarskog klana sa kojima je bio blizak, i to zbog navodnog nestanka velike sume novca.

Ipak, jedno od najvažnijih otkrića do kojih je MUP stigao je povezanost Mirkovića sa pripadnicima policije.

Družio se sa inspektorima

Ona je, naime, poslednje sate svog života proveo sa Slobodanom Kuribakom, inspektorom Uprave kriminalističke policije, sa kojim je bio do 20 minuta pre nego što je likvidiran.

"Ubijeni Mirković i Kuribak su kobnog 12. novembra zajedno proveli nekoliko sati. Prvo su bili u teretani, zatim su otišli na ručak, pa u TC “Ušće”. Po izlasku iz “Ušća” su se rastali. Svako je otišao svojim automobilom. Dvadesetak minuta kasnije, u podzemnoj garaži zgrade “Jorgovani” u Belvilu, Mirković je ubijen - rekao je izvor iz MUP Srbije.

Veza Mirkovića i inspektora Kuribaka otkrivena je tokom istrage ubistva, a rezultirala je rešenjem o suspenziji. U srpskim medijima zatim je osvanula fotografija na kojoj su Mirković i Kuribak zajedno u provodu. Sa njima na fotografiji je još jedan policajac – Aleksandar Purković, inače inspektor za droge u Policijskoj stanici Zvezdara.

"Mirković je bio blizak škaljarskom klanu, ali u kakvim vezama su sa njim bili inspektori Kuribak i Purković sada je predmet rada Unutrašnje kontrole. U ovom momentu obojica policajaca su suspendovani, a da li će protiv njih biti podnete krivične prijave, i za koja dela, zavisi od toga šta će biti utvrđeno u daljoj istrazi. Nesumnjivo je da su obojica bili bliski sa Mirkovićem, ali da li se njihove veze mogu okarakterisati kao zaštita škaljarskog klana ili možda zaštita suparničkog, kavačkog klana, ostaje da se vidi. Tu je još puno nedoumica" kaže isti izvor.

Nestanak velike sume novca i druženje sa udovicom ubijenog škaljarca

Najveća nedoumica policije se ipak vrti oko motiva i nalogodavca Mirkovićeve likvidacije. Dokaza koji bi rasvetlili ceo zločin nema, ali su brojne informacije na proveri. Jedna od njih dovodi u vezu Mirkovića sa prvom žrtvom škaljarsko-kavačkog rata, Goranom Radomanom, koji je ubijen početkom 2015. na Novom Beogradu.

"Mirković je bio blizak sa Bojanom Radoman, udovicom pokojnog Radomana, koja sa decom živi u Beogradu. Mirković je bio čest gost Radomanove udovice u njenom stanu u “YU biznis centru”. Šta se između njih dešavalo i u kakve poslove su zajedno bili umešani, niko ne zna, ali je navodni epilog tog poslovanja nestanak velike suma novca. Koliko konkretno, i to je na priči rekla-kazala, ali se navodno radi o ogromnim parama. Krivica za nestanak, odnosno krađu tog novca je navodno pala na Mirkovića, i zato je i usledilo njegovo ubistvo" kaže sagovornik.

Glavnu ulogu, po ovom scenariju, navodno je odigrao Ivan Nikčević (39) iz Nikšića, jedan od uhapšenih za Mirkovićevo ubistvo.

"Nikčević je sa porodicom Radoman u kumovskim odnosima, i on je posle ubistva Radomana preuzeo ulogu zaštitnika njegove supruge i dece. On je vodio računa o celoj porodici. Ako su nestale pare, kako se priča, onda je njegov zadatak bio i da reši taj problem. Tako da je to jedan od pravaca motiva koji se sada ispituje" kaže izvor.

Po ovom scenariju, ubistvo Mirkovića je posledica sukoba unutar škaljarskog klana.

"Rat „kavčana“ i „škaljaraca“ je počeo krađom skoro 300 kilograma kokaina u Španiji, a koji je završio u Radomanovom stanu u Valensiji. Zato je Radoman i bio prva žrtva ovog rata. Sada je najverovatnije opet u pitanju krađa, samo ne krađa kokaina, već novca, koji verovatno opet potiče od šverca kokaina, a za koju je Mirković platio glavom, i to unutar škaljarskog klana, budući da su i Nikšićanin Nikčević i drugi uhapšeni Crnogorac - Cetinjanin Filip Ivanović (29) zavedeni kao saradnici škaljarskog klana, isto kao i ubijeni Mirković" objašnjava izvor.

Planirao da likvidira izvesnog bosa

Beogradska policija u istrazi ubistva Bojana Mirkovića ima još jedan trag, koji se takođe intenzivno proverava.

Po tom tragu, Mirković je sa svojom ekipom planirao likvidaciju jednog od bosova kriminalne ekipe, koja se do sada nije pominjala vezano za škaljarsko-kavački rat.

"Ovaj bos se javno nije dovodio u vezu ni sa jednim od zavađenih kotorskih klanova, ali je u određenim policijskim informacijama dovođen u vezu sa osobama koje slove za bliske saradnike, odnosno zaštitnike kavačke ekipe. Jedna od informacija dobijenih tokom istrage Mirkovića je da je on navodno planirao ubistvo ovog mafijaškog bosa, kao i da se o tome izlanuo u jednoj prestoničkoj kafani. Ta informacija je ubrzo došla do planirane Mirkovićeve mete, koja je odmah organizovala kontranapad. Po tom scenariju, očigledno je ko je bio brži u realizaciji napada" kaže izvor, navodeći da se sve opcije trenutno proveravaju.

Dokaza ni za jednu ni za drugu teoriju za sada nema.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.