SUDBINA UBICE IZ CRNE GORE JE VRLO NEIZVESNA: U Srbiji mu se sudi zbog likvidacije brata ubice Nikole Bojovića
Početak suđenja za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 18. januar naredne godine, Foto: Facebook / Youtube printscreen

UŽASNO

SUDBINA UBICE IZ CRNE GORE JE VRLO NEIZVESNA: U Srbiji mu se sudi zbog likvidacije brata ubice Nikole Bojovića

Osim Vujačića, kako piše "Pobjeda" na optužnici je i Rade Popović. Oni se terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji i pomaganje u ubistvu dvojice Podgoričana

Objavljeno:

Početak suđenja za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 18. januar naredne godine jer su advokati optuženom Marjanu Vujačiću otkazali punomoćje.

Osim Vujačića, kako piše "Pobjeda" na optužnici je i Rade Popović. Oni se terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji i pomaganje u ubistvu dvojice Podgoričana.

Specijalno tužilaštvo dostavilo je ranije Višem sudu u Podgorici predlog da se Vujačiću sudi u odsustvu s obzirom na to da nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima, jer je protiv njega u toku postupak u Srbiji zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića.

Vujačić je uhapšen prošle godine, 11. juna, od kada je u zatvoru u Vranju, dok je Popović uhapšen četiri meseca kasnije u Podgorici.

Jedan od branilaca Vujačića, advokat Borivoje Borović je ranije za "Pobjedu" kazao da usvajanje predloga tužilaštva da se Vujačiću sudi u odsustvu ne bi bilo u skladu sa zakonom.

Sa druge strane on je naveo da njegov klijent ne može biti izručen Crnoj Gori, jer je protiv njega u toku sudski postupak pred Višim sudom u Vranju zbog optužbi da je ubio Jugoslava Cvetanovića.

foto: Printscreen / Facebook

- Vujačić ne može biti izručen Crnoj Gori pre okončanja sudskog postupka koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Vranju i pravosnažnosti presude koju bude izrekao prvostepeni sud – kategoričan je advokat Borović.

Ističe da je blagovremeno tražio od crnogorskog tužilaštva da predmet protiv Vujačića za ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića ustupi srpskom pravosuđu i da ga oni spoje sa predmetom za ubistvo Cvetanovića.

Predlog Specijalnog tužilaštva da se njegovom klijentu sudi u odsustvu za advokata Borovića, znači povredu prava Vujačića i načela neposrednosti, jer kako objašnjava, on nije u bekstvu i njegovo mesto boravka je poznato.

Vujačićevo prisustvo suđenju, kako je objasnio, može se obezbediti i tako da se organizuje njegovo privođenje iz Srbije na ročišta u Crnoj Gori, ali bi, kako kaže, svaki njegov dolazak koštao 50.000 evra.

Dok je advokat Borović tražio da se predmet za ubistvo Kaleziča I Ilića ustupi srpskom pravosuđu, branilac optuženog Popovića, advokat Miloš Vuksanović prilikom kontrole optužnice tražio je da se postupak razdvoji u odnosu na njegovog branjenika.

foto: Facebook printscreen

Viši sud u Podgorici krajem oktobra potvrdio je optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Vujačića i Popovića, zbog sumnje da su u novembru 2018. ubili Veselina Kalezića, a pola godine kasnije i Mila Ilića.

Tužilaštvo je Vujačića označilo za organizatora kriminalne grupe koju je oformio u prvoj polovini 2017. godine u Podgorici radi delovanja u Crnoj Gori, ali i Srbiji.

Vujačić se tereti da je ubio Kalezića i Ilića, a Popović da je kao član kriminalne organizacije pomogao njihove likvidacije.

Pored zločina počinjenih u Crnoj Gori, Vujačić se u Srbiji tereti da je 27. septembra 2017. ubio Jugoslava Cvetanovića, dok postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao još jednog Vranjanca - Gorana Tasića.

Ubijeni Cvetanović bio je brat Saše Cvetanovića Pitbula koji je u aprilu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Za ubistvo ga je, kako se navodi, angažovao pokojni Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.