SVE SAMA GOSPODA! Budala, Zmija, Sarma, samo su neki nadimci srpskih krimosa iza kojih stoje BIZARNA objašnjenja
Foto: Profimedia, Printscreen

krem dela krem

SVE SAMA GOSPODA! Budala, Zmija, Sarma, samo su neki nadimci srpskih krimosa iza kojih stoje BIZARNA objašnjenja

Većina nadimaka proistekla je iz želje kriiminalaca da budu prepoznatljivi među tipovima u podzemlju, ali i po svojim krimi radnjama koje su obavljali

Objavljeno:

Kada u medijima pročitate nadimke srpskih kriminalaca, verovatno pomislite na to da su se utrkivali ko će kome da nadene bizarniji. Tocilo, Budala, Sarma, Pauk, Gladijator, Šareni samo su neki od nadimaka mafijaša, koji se čak nalaze i u evidenciji policijskih službenika.

Većina nadimaka proistekla je iz želje kriiminalaca da budu prepoznatljivi među tipovima u podzemlju, ali i po svojim krimi radnjama koje su obavljali.

Tu su i oni koji su nadimke nasledili od svojih očeva, pa je tako kralj heroina, Mladen Novaković, poznatiji kao Tocilo, upravo dobio nadimak po svom ocu. Mlađan Mićić, zvani Pacov, koji je hapšen u akciji "Sablja" kao saradnik zemunskog klana, takođe je od oca i dede nasledio nadimak, ali su to retki slučajevi, jer krimosi uglavnom sami sebi nadenu nadimke ili to učine ljudi iz njihovog okruženja koji vrlo dobro poznaju osobine mutnih saradnika, njihove aktivnosti i fizičke karakteristike.

OVO SU NAJBIZARNIJI NADIMCI NAŠIH KRIMINALCA:

Mića Nikolić
Mića Nikolićfoto: Foto: Kurir/Stefan Jokić

*Mića Nikolić - Sarma

Mića Nikolić, zvani Sarma, nedavno je osuđen i etiketiran kao vođa novosadskog narko-klana, dobio je nadimak po srpskom specijalitetu, ili ti "umotanim" poslovima koje je obavljao. Takođe, spekuliše se da je Sarma zaradio ovaj nadimak i po liku iz domaćeg filma "Specijalno vaspitanje".

Mladen Novaković Tocilo
Mladen Novaković Tocilofoto: Espreso.co.rs, MUP, Printscreen

*Mladen Novaković - Tocilo

Novaković je svoj nadimak dobio u nasleđe od rođenog oca. Tocilo je uhapšen u velikoj akciji srpske policije, kada je na jednom imanju otkopano više od 77 kilograma čistog heroina.

Goran Vuković Majmun
Goran Vuković Majmunfoto: Printscreen

*Goran Vuković - Majmun

Bio je šef voždovačkog klana sve do 1994. godine kada je ubijen u sačekuši u Beogradu. Majmun je dobio nadimak jer je imao sposobnost da se penje bez mnogo muke sa spoljne strane zgrade.

Vladimir Milisavljević
Vladimir Milisavljevićfoto: Printscreen Youtube

*Vladimir Milisavljević - Vlada Budala

Vlada Budala je jedan od retkih zemunaca koji je završio fakultet, pa su ga upravo zbog toga ispevali u krem društvu i dali mu ovaj nadimak. Inače, Milisavljević je sada na robiji i to u Španiji.

Saša Cvetanović
Saša Cvetanovićfoto: Printscreen

*Saša Cvetanović - Pitbul ili Gladijator

Cvetković je nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića, a zbog fizičkih osobina nazvan je Pitbul. Interesantno je da je sam sebi na saslušanju nadenuo i nadimak Gladijator, ali je ostao nejasan razlog tome.

Milorad Ulemek Legija
Milorad Ulemek Legijafoto: Profimedia

*Milorad Ulemek - Legija ili Šareni

Bivši komandant Crvenih beretki i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, jedan je od glavnih organizatora ubistava više visokih srpskih političara, nadimak Legija dobio je jer je jedno vreme proveo u francuskoj Legiji stranaca, a Šareni zbog brojnih tetovaža.

Zvezdan Jovanović
Zvezdan Jovanovićfoto: Profimedia

*Zvezdan Jovanović - Zmija

Jovanović je osuđen na maksilanu kaznu zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a nadimak je stekao još kada je bio u Jedinici za specijalne operacje, govorilo se da ima sposobnost da napada tiho, precizno i fatalno po žrtvu.

Rodoljub Radulović
Rodoljub Radulovićfoto: Kurir.rs

*Rodoljub Radulović - Miša Banana

U žižu javnosti dospeo je 2009. godine, tokom istrage koju je srpska policija pokrenula protiv narko-bosa Darka Šarića i njegovih saradnika zbog šverca kokaina i pranja novca. Nadimak je dobio jer je uvozio banane iz iz Latinske Amerike, a ni dan danas nije jasna njegova umešanost u mafijaške vode.

Sretko Kalinić
Sretko Kalinićfoto: Privatna arhiva

*Sretko Kalinić - Zver

Sretko Kalinić je jedan od osumnjičenih za atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića i bivši pripadnik Zemunskog klana. Osnovna Kalinićeva uloga u klanu bila je da likvidira osobe čija bi ubistva naručio Dušan Spasojević, a zbog svojih surovih rituala prilikom likvidacija dobio je nadimak Zver. Navodno je mleo ubijene u mašini za meso.

Luka Bojović
Luka Bojovićfoto: Profimedia

*Luka Bojović - Pekar

Malo ko zna da je Luka Bojović u policijskoj evidenciji na početku svoje krimi priče obeležen sa nadimkom "Pekar".

Naime, bezbenosnim snagama u početku je bilo poznato samo to da drži pekare po Beogradu.

Danas se za Bojovića zna i u Španiji, ali i šire zbog organizovanog kriminala u kome je učestvovao.

Dejan Milenović
Dejan Milenović foto: Kurir

*Dejan Milenković - Bagzi

Svedok saradnik u procesu protiv “zemunaca”, nadimak je dobio po Bendžaminu Sigelu Bagziju, jednom od najvećih američkih gangstera iz vremena prohibicije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.