OVAJ ALBANAC JE TUKAO ARKANA, IZUO GA JE OD BATINA! Slave ga svi KRIMINALCI iz Prištine!
Foto: Youtube/Infoshqip

Legende devedesetih

OVAJ ALBANAC JE TUKAO ARKANA, IZUO GA JE OD BATINA! Slave ga svi KRIMINALCI iz Prištine!

Bio je poznat po "ferkama", tučama u kojima je bila dozvoljena samo upotreba pesnica, u kojima se dokazivalo "ko je jači"

Objavljeno:

Albanski portal Infoshqip objavio je priču o Ganiju Krasinićiju, albanskom kriminalcu iz 70-tih i 80-tih, čije ime je izazivalo strah i kod Albanaca i kod Srba u Prištini.

Krasnići, poznat u podzemlju kao Gani Kolovica, poznat je, kao i mnogi kriminalci u Jugoslaviji u tom razdoblju, po "ferkama", tučama u kojima je bila dozvoljena samo upotreba pesnica, u kojima se dokazivalo "ko je jači".

Kako pišu novinari Infoshqipa, tada je vladao nepisani kodeks - da poraženi u tuči mora da prizna autoritet pobedniku, a da ni država ni policija ne smeju da saznaju za bilo šta što se dešavalo na asfaltu.

Ono što je među Srbima bio Ljuba Zemunac, to je među Albancima bio Gani Kolovica: Infoshqip piše da za 30 godina "ferki" na ulicama Prištine, sa Srbima ili Albancima, nikad nije poražen.

foto: Facebook printscreen/Puls asfalta

Albanski portal piše da je Kolovica bio neka vrsta "heroja" među Albancima, pošto je primenom sile "obezbedio" da glavni trg u gradu "pripadne" Albancima, i tako uspostavio "novi međunacionalni poredak" u Prištini.

Infoshqip piše da je najveći "podvig" Kolovica napravio krajem 70-tih godina, kada je u Prištinu došao Željko Ražnatović Arkan, poznati srpski kriminalac, i izazvao ga na "ferku" u jednom prištinskom parku.

Ako je verovati pisanju ovog albanskog portala, Kolovica je propisno isprebijao Arkana pesnicama, a srpski kriminalac je ispoštovao nepisano pravilo "ferke" i od tog trenutka albansko podzemlje je preuzelo glavnu reč na ulicama Prištine.

Više o Arkanu:

(Espreso.co.rs/Infoshqip)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.