NAJNOVIJI DETALJI LIKVIDACIJE U BELVILU: Mirković smaknut po poznatom ŠABLONU navijačke ekspoziture kavačkog klana
Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Bojana M., Foto: Adria Media TV

šok

NAJNOVIJI DETALJI LIKVIDACIJE U BELVILU: Mirković smaknut po poznatom ŠABLONU navijačke ekspoziture kavačkog klana

Bojan Mirković je bio blizak "škaljarskom klanu", za koji je radio kao logističar. On je istaknutog člana te kriminalne organizacije, zaduženog za likvidacije Damira Hadžića, snabdevao automobilima koji su korišćeni u likvidacijama

Objavljeno:

I. N. (39), iz Nikšića, i B. K. (37), iz Beograda, osumnjičeni su da su pomagali neidentifikovanom pucaču koji je izrešetao "škaljarca" Bojana Mirkovića (34) u garaži zgrade u novobeogradskom naselju Belvil 12. novembra, i pripadaju kriminalnoj grupi Partizanovih navijača, delu "kavačkog klana".

- Osumnjičeni I. N. je negirao krivično delo i branio se ćutanjem, dok je B. K. izneo odbranu u kojoj je negirao sve za šta ga policija i tužilaštvo terete. Njima se na teret stavlja teško ubistvo na svirep i podmukao način - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Iako ni policija ni tužilaštvo nisu izneli više detalja, rečeno je da su oni pomoću posebnog elektronskog uređaja pratili kretanje žrtve i njegov položaj dojavljivali pucaču, a to su radili od početka novembra. Oni su podmetnuli lokator u vozilo koje je koristio pokojni Mirković i pratili njegovo kretanje pomoću GPS tehnologije, što samo govori da su se klanovi dobro opremili, ne samo oružjem nego i tehnologijom, kao i da su stekli znanje da tu tehnologiju koriste. Inače, i ovo ubistvo je izvršeno po već postojećem šablonu.

Bojan Mirković je bio blizak "škaljarskom klanu", za koji je radio kao logističar. On je istaknutog člana te kriminalne organizacije, zaduženog za likvidacije Damira Hadžića, snabdevao automobilima koji su korišćeni u likvidacijama. Policija raspolaže i podacima da je Mirković za "škaljarski klan" prao novac - zaradu od prodaje kokaina ubacivao u legalne tokove.

- Iako nije bio na visokom mestu u hijerarhiji, već pre spoljni saradnik, zbog svojih aktivnosti upao je u oči lokalnoj ispostavi "kavačkog klana". On je takođe bio povezan i s pokojnim Aleksandrom Šarcem, ali je radio i u poslovima obezbeđenja, tako da je bilo više motiva za njegovu likvidaciju. Mirković se vraćao iz prodavnice i u rukama je nosio kesu, a imao je falsifikovana dokumenta kod sebe. Primetio je napadača i pokušao da umakne, potrčao ka liftu, ali ga je ubica sustigao i dokrajčio - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Ubijeni Bojan Mirković
Ubijeni Bojan Mirkovićfoto: TANJUG/FOTO PRIVATNA ARHIVA/ FOTOGRAFIJA NISKE REZOLUCIJA/ BS

Podsetimo, kriminalna grupa koja stoji i iza ubistva Mirkovića sumnjiči se za otmicu i likvidaciju Partizanovog navijača Gorana Veličkovića Goksija, kome se trag gubi još 3. avgusta, i zvezdaša Lazara Vukićevića, nestalog u oktobru. Prema operativnim podacima do kojih je policija dosad došla, ali za kojih još nema dokaza, jer nema ni tela, oni su svirepo umoreni i mučeni pre smrti. Dželati su jednom od otetih "škaljaraca" odsekli glavu i njome igrali fudbal, dok su drugom živom odsekli jezik, a potom ga likvidirali.

Iako je policija uspela da identifikuje nekoliko pomagača, pa i egzekutora u poslednjim ubistvima, još uvek nisu došli do vrha kriminalne piramide koja seje smrt po prestonici za račun "kavačkog klana". Problem je što nailaze na zid ćutanja jer i oni koji padnu su suviše uplašeni da bi sarađivali s policijom i odali od koga su dobijali novac, oružje i naređenja za likvidacije. Inspektori srpske policije neumorno rade na pronalaženju potencijalnog svedoka-saradnika, koji bi iz prve ruke odao strukturu i funkcionisanje ove kriminalne organizacije.

- Zverstva su saradnicima uživo prenosili preko specijalnog zaštićenog telefona poznatijeg kao skaj, a tela kasnije iskasapili, rastvorili u kiselini i tako uništili materijalne tragove. Pretpostavlja se da su žrtve "kavčana" bili i Barani Adis Spahić i njegov šurak Damir Hodžić, koji su oteti čim su prešli crnogorsko-srpsku granicu, istog dana kada je nestao i Vukićević - ispričao je izvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.