UBISTVO PERECE NA DUŠANOVCU OTVORILO JE PANDORINU KUTIJU: Bio je blizak grupi Nasera Orića i imao dobar paravan
Predrag Mitrović Pereca ubijen na Dušanovcu, Foto: Foto: Kurir/Damir Dervišagić

jezivo

UBISTVO PERECE NA DUŠANOVCU OTVORILO JE PANDORINU KUTIJU: Bio je blizak grupi Nasera Orića i imao dobar paravan

Napadač ili napadači ispalili su više hitaca u njega iz vatrenog oružja i potom pobegli. Ubice Predraga Mitrovića Perece do danas nisu pronađene

Objavljeno:

Predrag Mitrović Pereca (49) ubijen je 23. novembra, pre tačno tri godine nedaleko od kuće u kojoj je živeo u beogradskom naselju Dušanovac. U vreme ubistva on je bio na odsluženju jednogodišnje kazne kućnog zatvora, na koju je osuđen zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Napadač ili napadači ispalili su više hitaca u njega iz vatrenog oružja i potom pobegli.

Prema prvim informacijama, Mitrović je izlazio iz automobila kada ga je napadač sačekao i u njega ispalio više hitaca. Ubijeni je nosio nanogicu te je ubica znao njegovo kretanje jer je Mitrovićevo napuštanje kuće bilo limitirano tokom odsluživanja jednogodišnje kazne kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a za koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Mitrović je imao bogat kriminalni dosije, međutim pre kazne zbog koje je bio u kućnom zatvoru, nije bio osuđivan.

Inače, kako su tada pisali mediji bio je blizak saradnik člana kriminalne grupe iz Ljubovije Radeta Petrovića, koji je tokom ratnog perioda bio čovek od poverenja bivšem komandantu Armije BiH Naseru Oriću, a koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike na područje Evrope.

Naser Orić
Naser Orićfoto: Profimedia

Petrović je sa ocem Sretenom, bivšim pripadnikom Vojske Republike Srpske, bio angažovan da pojedina lica srpske nacionalnosti koji su bili potencijalni svedoci u slučaju koji se vodi protiv Nasera Orića natera da promene svoje iskaze kojima se Orić tereti za ratne zločine tokom ratnih sukoba u BiH. Zbog zastrašivanja svedoka Sretena Petrovića je 2016. godine uhapsila agencija SIPA. Takođe, postoje spekulacije da je mlađi Petrović sa Naserom Orićem bio uključen u krijumčarenje oružja i narkotika na međunarodnom nivou, a slobodno vreme su između ostalog često provodili u lovu na području Višegrada.

I Petrovićev prijatelj i nedavno ubijeni Predrag Mitrović Pereca, kako je “Blic” pisao, već gotovo deceniju povezivan je sa različitim kriminalnim strukturama koje deluju na području Srbije i Bosne i Hercegovine. Inače, ubijeni Mitrović je meštanima u Ljuboviji bio poznat po tome što je držao popularni ugostiteljski objekat u tom mestu. Ipak, veruje se da je kafana bila samo paravan za njegove kriminalne aktivnosti, od kojih je i zarađivao najviše novca.

Ubica Predraga Mitrovića Perece do danas nije pronađen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.