ČOVEK-MAČKA OTKRIVA MISTERIJU ZLOČINA: Počinje suđenje Čabi i Alenu za ubistvo na Brdu
Čovek-mačka, Alen Cigler, Foto: Printskrin / TV Prva

epilog zločina

ČOVEK-MAČKA OTKRIVA MISTERIJU ZLOČINA: Počinje suđenje Čabi i Alenu za ubistvo na Brdu

U Markovića, inače zeta nedavno ubijenog Aleksandra Šarca, koga dovode u vezu sa "škaljarskim klanom", smrtonosne hice ispalio je plaćeni ubica Čaba Der

Objavljeno:

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude održano pripremno ročište optuženima za ubistvo Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine na Banovom brdu.

U Markovića, inače zeta nedavno ubijenog Aleksandra Šarca, koga dovode u vezu sa "škaljarskim klanom", smrtonosne hice ispalio je plaćeni ubica Čaba Der, koga je do Ulice Rajka od Rasine dovezao Alen Cigler.

Ubijeni Nebojša Marković
Ubijeni Nebojša Markovićfoto: Printscreen/facebook

- Tužilaštvo raspolaže jakim dokazima, a ključni je snimak kamere za video-nadzor koja je zabeležila ceo događaj. Jasno se vidi kako automobil prolazi, a potom staje, kako Čaba Der prilazi Markoviću, koji stoji na ulici pored automobila, u čiji gepek hoće da stavi dečja kolica na rasklapanje. Der pita nešto žrtvu uz osmeh, a potom iz torbice vadi pištolj s prigušivačem i puca u Markovića, koji stoji, očigledno ne shvatajući šta se dešava. Posle ubistva Der beži s lica mesta - navodi izvor iz istrage.

Cigler je brzo identifikovan i uhapšen. Ovaj Subotičanin, poznatiji javnosti pod nadimkom Čovek-mačka zbog spektakularnih bekstva iz zatvora, tvrdio je da nije znao da će Der ubiti Markovića i da je bio i sam šokiran brutalnim zločinom. Nešto slično izjavio je i plaćenik Čaba Der mađarskoj policiji.

Čaba Der
Čaba Derfoto: Printscreen

Vozio ubicu: Alen Cigler

- Morao sam da ubijem tog čoveka, nisam imao drugog izbora, nego da izvršim atentat - rekao je navodno Čaba Der, a preneli su mađarski mediji. Nije naveo da li mu je meta bio Marković ili Šarac, s kojim ga je pomešao.

Deru se na teret, osim likvidacije Markovića, stavlja i ubistvo biznismena Lasla V. u Budimpešti, kao i likvidacija Ivana Serdarušića u Amsterdamu. Ipak, ono što srpsku policiju najviše zanima jeste ko je angažovao Dera za ubistvo na Banovom brdu.

DER: Morao sam da ubijem tog čoveka, nisam imao drugog izbora

- Tu ključnu ulogu može da odigra Alen Cigler. Ukoliko bude sarađivao i rekao sve što zna o ovom zločinu, može se nadati manjoj kazni. Cigler je svojevremeno hapšen za seriju razbojništava, a uspevao je da umakne nekoliko puta policiji ispred nosa, pa je tako i dobio nadimak. Iako je osuđivan za oružana razbojništva, nema saznanja da je on pucao na nekoga - navodi izvor Srpskog telegrafa.

Čaba Der je umakao iz Srbije posle ubistva na Banovom brdu, a uhapšen je u hotelu "Amadeus" u Pragu. U sobi koju je iznajmio pronađene su perike, ali i pištolj sa prigušivačem, kakav je inače ovaj ubica koristio i ranije. Moguće je da se on u glavnom gradu Češke nije krio, već da je došao da odradi još jedan "posao" za neki od zaraćenih crnogorskih narko-klanova. Njega je u trenutku hapšenja potraživalo nekoliko zemalja, ali su se Češke vlasti odlučile da ga izruče Mađarskoj, čije državljanstvo, uz srpsko, poseduje Der. I sam optuženi se izjasnio da želi da mu se sudi u Mađarskoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.