JA SAM USPELA NA VREME DA POBEGNEM IZ NJEGOVE KUĆE! Javilo se još žena sa jezivim pričama o frulašu iz Brusa
Kako “Blic” saznaje, tužilaštvo je naložilo policiji da ispita ima li još žrtava, jer postoje indicije da desetogodišnjakinja nije jedina koju je seksualno zlostavljao, Foto: DRUSTVENE MREZE

ISPOVEST

JA SAM USPELA NA VREME DA POBEGNEM IZ NJEGOVE KUĆE! Javilo se još žena sa jezivim pričama o frulašu iz Brusa

Kako se sumnja, sve se navodno dogodilo dok je M. C. držao učenici čas frule. Frulašu se na teret stavljaju nedozvoljene polne radnje

Objavljeno:

Poznati izvođač etno-muzike, frulaš iz Brusa M. S. (64), koji je prošle nedelje priveden zbog sumnje da je u svom domu po grudima dodirivao desetogodišnju devojčicu, juče je pušten na slobodu, saznaje "Blic".

Kako saznajemo u Osnovnom sudu u Brusu, frulašu je pritvor bio određen zbog postojanja mogućnosti uticaja na svedoke, a nakon njihovog saslušanja pušten je na slobodu.

"Nakon što su svedoci saslušani 13. novembra od strane Osnovnog javnog tužilaštva Brus, dana 16.11.2020. godine Osnovnom sudu Brus dostavljen je dopis da su svi svedoci saslušani te da ne postoje više razlozi za pritvor, pa je isti ukinut istog dana", rekli su iz OS Brus za "Blic".

foto: SCREENSHOT

Kako smo već pisali, poznati izvođač etno-muzike iz Brusa priveden je prošlog utorka na saslušanje zbog sumnje da je dva dana ranije, u nedelju, u svom domu dodirivao desetogodišnju devojčicu u predelu grudi!

Kako se sumnja, sve se navodno dogodilo dok je M. C. držao učenici čas frule. Frulašu se na teret stavljaju nedozvoljene polne radnje!

Majka devojčice je, kako su "Novosti" pisale, odmah po ćerkinoj žalbi prijavila policiji slučaj, a sa devojčicom su razgovarali i stručnjaci Centra za socijalni rad u Brusu.

Kako “Blic” saznaje, tužilaštvo je naložilo policiji da ispita ima li još žrtava, jer postoje indicije da desetogodišnjakinja nije jedina koju je seksualno zlostavljao.

"Radio je ovo i ranije"

Nakon vesti o privođenju poznatog frulaša i umetnika, društvenim mrežama počele su da se šire brojne priče devojaka o zlodelima M. S. Mnogi su tvrdili da devojčica koja je prijavila da ju je neprimereno dodirivao, nažalost, nije jedina koja je imala loše iskustvo sa poznatim muzičarem.

foto: SCREENSHOT

"Za njega odavno kruže priče da je napastvovao devojčice koje su dolazile kod njega na časove, nego su to sve bile priče rekla-kazala i nije se obraćala pažnja na to. E sad ako je stvarno uradio to za šta ga optužuju i dokaže se na sudu..." - jedan je u moru komentara na ovaj slučaj.

Jedna devojka napisala je da sada ima 26 godina, a da je kod njega bila kao dete, kad je još bila u osnovnoj školi i da je doživela neprijatnu situaciju...

"Kada sam bila osnovna škola, bila sam kući kod dotičnog zbog nekog crteža i imala sam neprijatnu situaciju (ne bih ovde o detaljima) iz koje sam hvala bogu uspela na vreme da pobegnem kući. I ja sam se tada plašila da kažem bilo kome, zato verujem da je ovo istina i da postoji još slučajeva", napisala je S.C. na Fejsbuku.

Na ovo se nadovezala M.K. koja je istakla da je frulaš njen komšija i da je pre nekoliko godina s njim imala incident.

"Taj čovek živi preko puta mene i pre nekih osam godina me je potpuno nag gledao sa prozora svoje sobe... Ja sam tada bila dete koje se igralo sa psom u svom dvorištu...", napisala je ona.

Slikar, freskopisac, duborezac, slikar...

foto: SCREENSHOT

U Rasinskom okrugu M. C. je poznat kao osnivač Kulturno-umetničkog društva "Kopaonička frula", koje postoji od 2013, a osim što je frulaš, on je i slikar, freskopisac, duborezac. Lokalni mediji su redovno pratili sve njegove aktivnosti, otvaranje izložbi, koncerte, učešća na saborima i festivalima izvorne muzike, humanitaran rad...

U žiži javnosti, osumnjičeni se našao i krajem marta, kada je zajedno sa svojim frulašima, svako veče, izvodio narodne pesme, ali i himnu Kine u znak zahvalnosti ovoj državi zbog njihove podrške Srbiji u borbi protiv korone.

- Decenijama učim decu i borim se da očuvam tradiciju frule, koja je srpski brend - rekao je jednom prilikom M. S.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.