BMW KRCAT ORUŽJEM ZAUSTAVLJEN NA BATROVCIMA: Roba bila spremna za KOSOVO, Albanci opet ostali bez arsenala (FOTO)
Oružje koje je trebalo da završi na Kosovu, Foto: Uprava carine

ZAPLENA

BMW KRCAT ORUŽJEM ZAUSTAVLJEN NA BATROVCIMA: Roba bila spremna za KOSOVO, Albanci opet ostali bez arsenala (FOTO)

Inače, 14. novembra prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac, radnik je pronašao ogromnu količinu skrivenog oružja koje pripada Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca

Objavljeno: 13:31h

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom protekle nedelje, na prelazima Batrovci i Gostun otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka.

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra 2020. godine, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen „BMW“ belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin tzv. „Kosova“.

1 / 7 Foto: Uprava carine

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju APKiM, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, rekavši da su i dvojica njegovih saputnika zaposleni kod njega.

Detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom pronađena su dva optička nišana marke „Hawke Endurance 30WA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Warrior Turbo Kit Olight“ i jedna termovizijska kamera „Xeye E3 Pro“.

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa terotorije APKiM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

Na prelazu Gostun je 10. novembra 2020. godine zaplenjen pištolj marke „zastava“, kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka.

U krijumčarenju je osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm. Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.