UBIO I ZAPALIO BOKSERA: Osuđen Srbin zbog jezive likvidacije!
Švajcarski sud osudio srpskog državljanina, Foto: Profimedia

APSURDNI DETALJI ZLOČINA

UBIO I ZAPALIO BOKSERA: Osuđen Srbin zbog jezive likvidacije!

Okružni sud u Sent Galenu sada je osudio 37-godišnjeg državljanina Srbije na 16 godina zatvora zbog ubistva, nakon čega će kada završi izdržavanje kazne biti proteran iz te zemlje na 15 godina

Objavljeno:

Švajcarski sud osudio je srpskog državljanina (37) na 16 godina zatvora zbog ubistva boksera iz Jagodine Branislava Baneta Ilića u Švajcarskoj 2017. godine, čije je ugljenisano telo u šumi u Sent Galenu pronašao prolaznik.

Tog 16. jula 2017. godine, prolaznik je u šumi u blizini Pulvershausa u kantonu Turgau, pronašao ugljenisano telo muškarca, a pored njega zatečene su i neke lične stvare koje su takođe izorele.

Policija je proverama koje su zbog stanje u kom je bilo telo potrajale danima, utvrdila da je reč i Branislavu Iliću, kog su prijatelji poznavali po nadimku Bane, inače bokseru iz Jagodine.

Ilić je u istočnoj Švajcarskoj stekao reputaciju opasnog momka i brutalnog "izbacivača" pošto je radio u diskoteci "Fleš" u Montlingenu (kanton Sent Galen) koja je na lošem glasu zbog tuča koje su se redovno dešavale, ali poznata kao mesto okupljanja Balkanaca. U svom posedstvu je imao nekoliko ilegalnih mašina za igre na sreću u barovima širom istočne Švajcarske.

Bio je poznat i po tome što je na veoma brutalan način naplaćivao novac koji su mu drugi dugovali, te je ta informacija istražiteljima bila pokazatelj da motiv zločina treba da potraže u Ilićevim kontaktima i dužnicima...

Presuda posle tri godine

Okružni sud u Sent Galenu sada je osudio 37-godišnjeg državljanina Srbije na 16 godina zatvora zbog ubistva, nakon čega će kada završi izdržavanje kazne biti proteran iz te zemlje na 15 godina. Švajcarski mediji nisu oktirli njegovo ime.

Iako optuženi nije želeo da odgovori ni na jedno pitanje vezano za zločin tokm suđenja, kategorički je negirao ima veze sa ubistvom, piše švajcarski "Blik".

Pozajmljeni novac prokockao na žrtvinim mašinama

Prema onome što su nadležni rekonstruisali, ubica i njegova žrtva upoznali su se u leto 2016. godine, tokom koje je ubica ilegalno živeo i radio u Sent Galenu.

U proleće 2017. godine, dobio je zajam od boksera, ali novac nije mogao da vrati budući da je već "do guše" bio u dugovima zbog kocke koje nije mogao da se otarasi.

Da paradoks bude još veći, veruje se da je dužnik novac prokockao upravo na jednoj od mašina koje su pripadale njegovoj žrtvi, Branislavu Iliću!

U nemoći da se namiri dugove prema Iliću, 37-godišnjak ga je namamio u šumu, gde ga je ubio i sakrio njegovo telo.

Ubijeni odranije poznat kao problematičan

Protiv Srbina je vođeno nekoliko procesa zbog nanošenja povreda, kako je potvrdio i Okružni sud u Altštetenu. Međutim, u privatnom okruženju Branislav je odavao utisak prijatnog porodičnog života.

- Prijatelji su ga zvali Bane i imao je dva sina iz dva braka, a bez obzira na sve uspevao je da drži porodicu na okupu. Ne mogu ni da pretpostavim ko je tako nešto strašno mogao da mu uradi - rekla je ranije za švajcarski "Blik" njegova supruga koja živi u Herisauu.

Isti list preneo je ranije reči Ilićevog poznanika koji je rekao da je Branislav za dan posle misterioznog nestanka planirao da otputuje na odmor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.