OTKRIVENA JE STRAŠNA ISTINA O MAJCI KOJA JE UMRLA U ZATVORU GDE JE ROBIJALA ZBOG UBISTVA BEBE: Sad je sve jasno!
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAWAD JALALI

jezivo

OTKRIVENA JE STRAŠNA ISTINA O MAJCI KOJA JE UMRLA U ZATVORU GDE JE ROBIJALA ZBOG UBISTVA BEBE: Sad je sve jasno!

Smrt petomesečnog deteta nastupila je u aprilu

Objavljeno:

Pritvorenica Radmila M. (34) preminula je 27. septembra u Okružnom zatvoru u Beogradu. Reč je o majci koja je bila u pritvoru od 31. decembra 2019. godine zbog sumnje na teško ubistvo svog petomesečnog deteta.

Njoj je pozlilo u večernjim satima. Odvedena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu na pregled. Na ulasku u ambulantu izgubila je svest i lekar je odmah započeo reanimaciju. Smrt je konstatovana u 22.40, a telo je upućeno na obdukciju.

Kako saznaje Telegraf iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastupila prirodno.

– Obdukcijom pokojne je utvrđeno da je smrt prirodna, zbog čega je predmet arhiviran jer nije bilo razloga niti dokaza za sumnju da je do smrtnog ishoda došlo radnjom nekog lica – naveli su dodajući da zdravstvene razloge ne mogu dalje obrazlagati shodno zakonskim ograničenjima, te pravima i interesima članova porodice pokojnice.

Protiv pokojnice se vodio postupak pred Višim sudom u Šapcu.

– Zbog psihičkih problema koje je optužena imala, o čemu se izjasnio tim psihijatara, prebačena je iz Kazneno popravnog zavoda u Šapcu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, odakle je opet prebačena u Okružni zatvor u Beogradu – naveli su u odgovoru na pitanja pre mesec i po dana iz tog Višeg suda.

Radmila M. se još jednom porodila tokom boravka u zatvoru, a dete smešteno u hraniteljsku porodicu. Ubistvo prethodne bebe priznala je psihijatru, koji je potom obavestio nadležne.

Tragedija se desila u aprilu 2019.

Smrt petomesečnog deteta nastupila je u aprilu, kada je tragedija porodice dospela u javnost. Dečak K. M. preminuo je 20. aprila, a sahranjen je 23. Beba je prevremeno rođena, bila lečena u Beogradu tokom dva i po meseca, pa vraćena u porodični dom. Kako je majka tada rekla reporteru, dete su lečili od 13 bolesti. U danu u kom je dečak sahranjen trebalo je da ode na kontrolu.

U javnost je najpre dospela priča o tome da je dečak preminuo nakon obroka, te da je pojeo 20 grama mleka, posle čega se nije probudio.

Dete je odneto u Dom zdravlja u Prnjavoru gde je lekar rekao da je mrtvo. Kolima hitne pomoći je prebačeno u Šabac, gde je urađena obdukcija. Nedvosmisleno je utvrđeno da se dete nije samo ugušio, a u predistražnom postupku, Radmila je ispričala šta je uradila. Međutim, nakon toga osporavala je svoj iskaz.

U vreme ove tragedije saznalo se i da je porodica prethodno izgubila muško dete na rođenju, zbog čega je dolazak na svet dečaka K. M. bila njihova uteha. Kako su ranije kazali za Telegraf.rs – teško su to preživeli i mnogo ih je obradovalo rođenje novog člana porodice.

Pokojnica je bila majka još dvoje dece iz istog braka i sina iz prethodnog.

Meštani u Petlovači u vreme smrti petomesečnog K. M. imali su samo reči hvale za porodicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.