RAT CRNOGORSKE MAFIJE U SRBIJI NE JENJAVA! Državne službe došle do podataka - SVI OVI NESTANCI SU POVEZANI!
Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

obračuni

RAT CRNOGORSKE MAFIJE U SRBIJI NE JENJAVA! Državne službe došle do podataka - SVI OVI NESTANCI SU POVEZANI!

Rat škaljarskog i kavačkog klana "premestio" se na prostor šireg Balkana, osim Srbije i Crne Gore, dok se rat domaćih navijačkih grupa u naletima može videti na ulicama prestonice.

Objavljeno:

Pucnjave, ranjavanja, nestanci bezbednostno intresantnih osoba i na kraju i ubistva - scene su koje se poslednja dva meseca mogu videti na prostorima naše, ali i susednih zemalja.

Rat škaljarskog i kavačkog klana "premestio" se na prostor šireg Balkana, osim Srbije i Crne Gore, dok se rat domaćih navijačkih grupa u naletima može videti na ulicama prestonice.

Srpska policija proverava podatak da je Baranin Adis Spahić (33) treća osoba koja je nestala u Beogradu u noći između 14. i 15. oktobra ove godine, kada se na Banovom brdu trag izgubio Beograđaninu Lazaru Vukićeviću (30), ali i njegovom prijatelju Damiru Hodžiću (23), inače Spahićevom šuraku i sugrađaninu.

U Beogradu je, tri dana kasnije, prijavljen nestanak Vukićevića, dok je to isto uradila porodica Spahić u Baru. Hodžića, zasada, bar zvanično niko ne traži.

Crnogorski istražitelji sklapaju kockice kuda se Spahić kretao tog 14. oktobra. Prema saznanjima "Novosti", on se sa suprugom čuo poslednji put tog dana oko podneva i rekao joj da "poslom ide za Podgoricu". Signal mobilnog telefona, koji je koristio ovaj Baranin, registrovan je poslednji put na baznoj stanici, koji pokriva podgorički most Union bridž oko 15 sati.

Nešto pre toga, kamere su snimile ovog Baranina u Spužu, gde je bio za volanom svog automobila "audi A4", nikšićkih tablica.

Moguće da su uključeni sukobi kotorskih klanova

Operativni podaci bezbednosnih službi, međutim, nagoveštavaju da bi ta dva događaja mogla da budu tesno povezana. Sada se ispituje da li su se njih dvojica tog dana srela i zajedno krenula za Beograd.

Za sada nije pronađen ni automobil "audi A4", kojim se Spahić 14. oktobra uputio iz Bara ka Podgorici. U fokusu istražitelja, pored ostalog je i prikupljanje dokaza za tvrdnju da su tog dana Spahić i Hodžić nelegalno prešli granični prelaz sa Srbijom, kako bi se videli sa Lazarom Vukićevićem.

Nestanak dvojice Barana pomno se prati od strane službenika Specijalnog policijskog odeljenja, jer, kako je rečeno za "Novosti", "ne isključuje se mogućnost da sve ima veze sa sukobom kotorskih kriminalnih grupa".

Takođe, odranije postoji operativni podatak da se pre nestanka Lazar Vukićević, telefonom čuo upravo sa Hodžićem. Beogradska policija ne isključuje mogućnost da je Hodžić bio "mamac" za Vukićevića i da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa iz Beograda, bliska "kavačkom klanu".

Operativci srpske policije raspolažu indicijama da je iz Crne Gore signalizirano kada u Beograd stiže Hodžić, navodno pripadnik barskog kriminalnog klana čiji je vođa do jula bio Alan Kožar, koji je ubijen na Krfu sa Užičaninom Damirom Hadžićem. Odranije je poznato da je ova barska ekipa bliska sa "škaljarcima".

Pre 4 dana ranjen je jedan bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), a sada se ispituje da li je taj slučaj pucnjave povezan sa sve češćim obračunima u kojima se pominju "grobari".

Na Alibega je inače pucano pet puta zaključno sa poslednjim na Novom Beogradu, a nikada ranije nije hteo istražiteljima da otkrije identitet pucanja i mogući motiv pucnjave. Policija sumnja da će tako biti i ovoga puta, posebno ako se uzme u obzir činjenica da nakon pucnjave nije obavestio policiju o ranjvaju, već ga je taksi odvezao do bolnice, odakle su obavestili pripadnike MUP-a.

Nestao pre tri meseca

Pre skoro tri meseca u Beogradu nestao je Goran Veličković Goksi, tačnije 3. avgusta od kada mu se gubi svaki trag. Dva dana kasnije, videvši da se ne vraća kući, njegova supruga je prijavila nestanak. Inače, Veličković je u srpskoj javnosti poznat kao nekadašnji vođa navijača jedne Partizanove navijačke grupe.

Kako su mediji pisali ranije, on se sa Milošem Kimijem Radosavljevićem povukao sa južne tribine i osnovao novu navijačku grupu koja se u međuvremenu povukla i sa istočne tribine. Oni su prestali da budu aktivni na stadionu i nisu dolazili na utakmice Partizana ni u fudbali, ali ni u košarci. Pre nestanka, Veličković se nalazio u Centralom zatvoru jer je protiv njega vođen istražni postupak, ali je iz pritvora izašao u martu.

Nestali navijač Crvene zvezde povezan sa ubijenim Šarcem

Za Lazarom Vukićevićem (31), traga se od 14. oktobra. On je inače odranije poznat policiji jer je izvesno vreme proveo u zatvoru zbog pucnjave na vođu navijača Partizana, Nikolu Vavića, a prema nezvaničnim informacijama bio je blizak navijačkim krugovima.

Porodica nestalog Vukićevića sumnja da je otet, a ne isključuje se mogućnost da je počinjen zločin. Lazar Vukićević je prošle godine izbegao smrt na Vračaru, u blizini kuće, kada mu je ispod automobila "porše" bilo postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva.

Inače, veruje se da je nestanak Vukićevića, povezan upravo sa ubistvom Aleksandra Šarca koji mu je bio prijatelj, koji je takođe prema nezvaničnim informacijama bio blizak navijačkim krugovima. Vukićević je nestao tri dana pre pucnjave u garaži TC "Ušće", kada je pucano na Šarca.

Ponovni pokušaj ubistva vođe "škaljaraca"

Prošlog mesecu u Kotoru policija je uhapsila Nikšićanina Petra Mujovića, čime je navodno sprečen pokušaj likvidacije Jovana Vukotića.

Izvori bliski Vukotiću, tada su kazali su da je Mujovića, ispred kotorskog Odeljenja bezbednosti, razoružao telohranitelj Kotoranina Dragoljub Ćetković. Prema saznanjima "Vijesti", Mujović je vozilom pratio Vukotića, kog je policija tada zaustavila ispred tunela Vrmac.

Dvostruko ubistvo u Crnoj Gori

Tela Podgoričana Nemanje Prelevića i Danila Pekovića pronađena su 18. oktobra u jednoj vikendici na Veruši nedaleko od Kolašina. Sumnja se da su dve osobe likvidirane u obračanu kriminalnih klanova. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, prvi rezultati iz istrage govore da su dve osobe učestvovale u oružanom napadu na Prelevića i Pekovića. Navodno su ova dvojica bili bliski kavačkom klanu, a pretpostavljalo se da njihova likvidacije ima veze sa ratom koji godinama bukti između škaljarske i kavačke grupe.

Međutim, porodica ubijenog Prelevića tvrdila je odmah nakon pojaviljavanje tih informacija da Nemanja nije bio član nikakve kriminalne grupe te da je na Verušu došao sa Danilom Pekovićem, kako bi odmorili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.