ZAŠTO NE IZRUČUJU VLADANOVOG UBICU? Majka ubijenog kik boksera, čekala 23 godina da uhvate egzekutora, a sad i OVO!
Ilustracija, Foto: Stock

težak zločin

ZAŠTO NE IZRUČUJU VLADANOVOG UBICU? Majka ubijenog kik boksera, čekala 23 godina da uhvate egzekutora, a sad i OVO!

Određen mu je ekstradicioni pritvor, ali do danas on nije izručen Srbiji

Objavljeno:

Navršile su se 23 godine otkako je 3. novembra 1997, ispred stadiona Crvene zvezde, mučki ubijen jugoslovenski vicešampion u kik-boksu Vladan Cvetković (20). Za njegovu likvidaciju osumnjičen je Predrag Miketić (42), koji je, tek posle više od dve decenije potere, krajem avgusta uhapšen u Baru.

Određen mu je ekstradicioni pritvor, ali do danas on nije izručen Srbiji.

- Iznenadila nas je vest da je ubica našeg sina konačno pronađen i uhapšen - kaže, za "Novosti", Draginja Cvetković, majka ubijenog kik-boksera. - Eto, dočekasmo i to posle godina patnje i bola. Zahvalni smo bili crnogorskoj policiji što je uhapsila begunca i očekivali da Miketić bude izručen Srbiji i odgovara za ono što je uradio.

Sada, posle gotovo tri meseca, roditelji su sumnjičavi:

- Pitamo se šta se sad dešava? Pa, čitamo u medijima da SAD traži grupu srpskih hakera i da je, za nepunih mesec dana, sud doneo odluku o njihovom izručenju.

Kako je onda moguće da za izručenje osumnjičenog za Vladanovo ubistvo treba toliko vremena? Zato, opet pitam: Ko ga i dalje štiti i zašto?!

Nesrećna žena podseća da, od samog početka, od uviđaja, pa potom i istrage, ništa nije išlo kako treba:

- Godinama sam obijala vrata policije, tužilaštva, suda, političara. Prime me i kažu: "Ne brinite, tražimo ga, biće sve u redu". U početku sam im verovala, ali vremenom sam shvatila da nešto nije u redu. Započeli smo sopstvenu istragu i saznali o raznim propustima i zloupotrebama, o čemu imam i dokaze - puna torba papira...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.