POMOĆNICA MINISTRA OSUMNJIČENA I ZA OVO KRIVIČNO DELO! Darija ozbiljan igrač, nije samo davala mito!
Darija Janjić Nišavić, Foto: Printscreen/Facebook

PROŠIRENA ISTRAGA

POMOĆNICA MINISTRA OSUMNJIČENA I ZA OVO KRIVIČNO DELO! Darija ozbiljan igrač, nije samo davala mito!

Prošle sedmice istraga je proširena na još jednu osumnjičenu - Helgu Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministarstvu poljoprivrede

Objavljeno:

Tužilaštvo za organizovani kriminal dodatno je, drugi put za nekoliko dana, proširilo istragu u slučaju koji se vodi protiv pomoćnice ministra poljoprivrede Darije Janjić Nišavić i Čedomira Draškovića za primanje, odnosno davanje mita u vezi sa javnim nabavkama.

Ovog puta istraga je proširena zbog još jednog krivičnog dela koje se Janjić Nišavić stavlja na teret, a to je zloupotreba službenog položaja, rečeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prošle sedmice istraga je proširena na još jednu osumnjičenu - Helgu Stojanović, koja je bila šef Odseka za javne nabavke u Ministarstvu poljoprivrede, kojoj se na teret stavlja da je izvršila krivično delo - zloupotreba službenog položaja u javnim nabavkama.

Stojanovićeva je bila predviđena za svedoka u ovoj istrazi, ali joj status ubrzo promenjen u osumnjičenu. Njoj nije određen pritvor, za razliku od Janjić Nišavićeve i Draškovića, koji su uhapšeni 9. oktobra i nalaze se u pritvoru, koji im je dva dana kasnije odredio sud zbog opasnosti da će uticati na svedoke u istrazi.

Janjić Nišavićeva i Drašković su se na saslušanju u istrazi branili ćutanjem, dok je Stojanović iznela svoju odbranu.

Kako je nakon njihovog hapšenja saopštilo tužilaštvo, sumnja se da je Janjić Nišavićeva od osumnjičenog primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede. - Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci - navedeno je u Tužilaštvu. Detalji nove krivične prijave koja tereti Janjić Nišavić za zlouptrebu službenog položaja nisu saopšteni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.