SANJA IZ SMEDEREVA HTELA DA POBIJE SVE KOLEGE: Sipala pesticid u zajedničku kafu, a sad... KO BI SE OVOME NADAO?
Sanja Nikolić, Foto: Printscreen

UŽASNO!

SANJA IZ SMEDEREVA HTELA DA POBIJE SVE KOLEGE: Sipala pesticid u zajedničku kafu, a sad... KO BI SE OVOME NADAO?

Stručnjaci Medicinskog fakulteta u Beogradu su ubrzo utvrdili da se u kafi nalazio insekticid

Objavljeno:

Sud je u prvostepenom postupku izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa Sanji Nikolić optuženoj za pokušaj teškog ubistva nakon što je kolegama sipala pesticid u kafu, potvrdio je sudija Marko Jocić, jer je našao da je izvršila krivično delo u zakonu označeno kao teško ubistvo u pokušaju.

Ona je uhapšena u aprilu 2018. zbog sumnje da je u posudu sa kafom, koju su pile sve kolege, sipala pesticid metomil - otrov prve kategorije.

Sudija Jocić navodi da ova mera ne podrazumeva i vremensko ograničenje, odnosno može trajati sve dok je neophodna, što procenjuju stručnjaci. Na ovu odluku optužena ima pravo žalbe.

Podsetimo, "toksičnom" kafom poslužena su i dvojica klijenata, koja su se tog dana slučajno zadesila u ustanovi. Njima je, već posle prvog gutljaja kafe, odmah pozlilo.

Hitno su prebačeni u smederevsku bolnicu, a potom na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Procena veštaka je da su ostali u životu zahvaljujući brzoj lekarskoj intervenciji.

Veštačenje, koje je usledilo, pokazalo je da je koncentracija metomila u kafi bila smrtonosna, zbog čega je tužilac odlučio da kvalifikuje delo kao pokušaj teškog ubistva. Veštačenjem je, takođe, utvrđeno i da je Nikolićeva u trenutku izvršenja krivičnog dela bila neuračunljiva.

Zaključak psihijatrijskog veštačenja duševnog zdravlja, kojim se sud rukovodio, bio je da su njene "sposobnosti shvatanja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile isključene".

Motiv koji je laborantkinju naterao na ovakav potez nije najjasniji. Ona je tokom postupka pred Višim sudom sve vreme negirala da je počinila ovo krivično delo, i da je, zapravo, reč o "zaveri osvetoljubivih kolega, policije, tužioca i sudija".

Ona je čak kolege optužila da su joj "namestile" silovanje, ali je tokom istrage koju je sprovela policija ustanovljeno da je reč o lažnoj prijavi.

foto: Printscreen

I MUŽ PROGLAŠEN NEURAČUNLjIVIM

Suprug Sanje Nikolić, Dejan P. uhapšen je u februaru zbog pretnji sudijama Višeg suda koje sude u postupku protiv nje.

Zbog više incidenata, usledilo je veštačenje njegovog stanja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, posle koga je i Dejan proglašen neuračunljivim. Njemu je u utorak produžen pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje pravde.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / politika-ekspres.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.