KAVČANI ČUVAJU UBICU ALEKSANDRA ŠARCA! Atentatori su dosta unapred najavili da će DA SE POZABAVE NJIME!
Aleksandar Šarac upucan 17. oktobra, Foto: Nemanja Nikolić

JEZIVO

KAVČANI ČUVAJU UBICU ALEKSANDRA ŠARCA! Atentatori su dosta unapred najavili da će DA SE POZABAVE NJIME!

Dok se sprema sahrana Aleksandra Šarca, policija nastavlja potragu za osumnjičenim Lazarom Ilićem (23) iz Kraljeva, koga je policija identifikovala kao momka koji je Šarcu ispalio dva metka u potiljak

Objavljeno:

Aleksandar Šarac (35), bivši pripadnik bande Pink panter preminuo je juče rano ujutru u Urgentnom centru posle nadljudske borbe lekara da mu spasu život. Više od nedelju dana trajala je ta borba jer je nesrećni mladić pogođen u subotu 17. oktobra sa dva metka u glavu u garaži tržnog centra Ušće.

- Ne sumnjam da su kolege preduzele sve što je bilo u njihovoj moći da spasu pacijenta, ali u ovom slučaju povrede su bile takve prirode da to nije bilo moguće. U stručnoj terminologiji to se zove nadživljavanje, imate trenutnu smrt ako je pogođen kičmeni stub i neki od vitalnih centara za disanje ili krvotok, ali imate i slučajeve da ljudi prežive. U slučaju nadživljavanja, žrtva živi još nekoliko dana ali je na kraju ishod fatalan jer nastaju oštećenja okolnog tkiva od energije projektila - rekao je za medije specijalista studentske medicine koji je želeo da ostane anoniman.

Preteći plakati izlepljeni po gradu

Atentatu na Aleksandra Šarca prethodila je prava ulična kampanja protiv njega. On je nazvan cinkarošem, a na društvenim mrežama pojavio se pamflet jedne navijačke grupe u kome autori ponavljaju te tvrdnje. Šarca su povezali sa Lukom Radulovićem, koji je ubijen u jednom lokalu u Savamali i naveli ,,da će se uskoro njime pozabaviti''.

KRIMINALNI DOSIJE

Dok se sprema sahrana Aleksandra Šarca, policija nastavlja potragu za osumnjičenim Lazarom Ilićem (23) iz Kraljeva, koga je policija identifikovala kao momka koji je Šarcu ispalio dva metka u potiljak.

- U pitanju je osoba koja ima bogat kriminalni dosije i njegov DNK se nalazi u bazi podataka, tako da posle pronalaska oružija na kome je bilo njegovih bioloških tragova nije bilo teško utvrditi njegov identitet. Takođe je obavljeno i antropološko veštačenje jer osumnjičeni ima specifičan hod, vuče desnu nogu. Ispituje se i njegova umešanost u neka druga krivična dela - navode za medije izvori istrage.

Prema nekim informacijama, Lazara Ilića je odmah posle pucnjave čekao automobil za beg i on je promenio nekoliko vozila. U policiji smatraju da je najverovatnije pobegao na Kosovo i Metohiju, gde pripadnici jednog od zaraćenih crnogorskih klanova imaju svoje štekove i to ne u srpskom delu, već u albanskom. U prištini je svojevremeno uhapšen Marko Milošević, pucač ''kavačkog klana'' , a u tom istom štek-stanu boravio je i Radoje Zvicer, jedan od navodnih vođa te kriminalne organizacije koji je pobegao nekoliko dana pre upada policajaca.

Druga moguća ruta za bekstvo je Crna Gora jer ima dosta ilegalnih prelaza koje pripadnici klanova koriste kako bi izbegli susret sa policijom jedne ili druge zemlje. Policija pokušava da utvrdi i poreklo pištolja iz kog je pucano brauninga 7,65 milimetara, koji je napadač odbacio prilikom bekstva, a na kome je izbrisan serijski broj.

KOBNI SASTANAK

Napad na Aleksandra Šarca odigrao se u garaži TC ,,Ušće'' u subotu 17. oktobra, kada je bio prepun posetilaca. Šarac je došao na sastanak sa dvojicom poznanika, dok ga je sve vreme pratio muškarac koji bio u stalnom kontaktu sa pucačem i javljao mu kretanje žrtve. Šarac, koji se svuda kretao sa obezbeđenjem, ovog puta je došao sam jer je verovao poznanicima koji su ga pozvali na kafu. Nije mu pomogao ni pancir koji je stalno nosio, čak i kada je bio u kući. Napadač, koji je očigledno raspolagao tom informacijom, prišao mu je sa leđa i ispalio dva hica u potiljak a potom se, pred kamerama za video nadzor, udalji s mesta pucnjave.

Ovo je, kao što smo pisali, bio četvrti pokušaj ubistva Šarca u poslednjih nekoliko godina. Policiji je hapšenje osumnjičenog Ilića važno da bi se saznalo koji je motiv napada i kome se Šarac toliko zamerio da nije štedeo ni vreme ni novac da ga likvidira.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srpski Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.