VUKOTIĆEVA GLAVA JE TREBALO DA BUDE PLAĆENA POLA MILIONA EVRA? Škaljarca PRATILI DESET DANA, evo ko ih je provalio!
Petar Mujović, Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Društvene mreže

LIKVIDACIJA

VUKOTIĆEVA GLAVA JE TREBALO DA BUDE PLAĆENA POLA MILIONA EVRA? Škaljarca PRATILI DESET DANA, evo ko ih je provalio!

Zasad, međutim, nema dokaza da je Mujović planirao zločin, pa ga terete samo za nedozvoljeno držanje oružja

Objavljeno:

Pola miliona evra je, navodno, trebalo da bude plaćena glava Jovice Vukotića, navodno jednog od vođa "škaljarskog klana".

Iako je policija privela Petra Mujovića iz Nikšića, zbog nelegalnog držanja oružja, prema nezvaničnim saznanjima on se dovodi u vezu i sa planiranjem likvidacije ovog Kotoranina. Navodno, Mujović je policajcima priznao da je planirao da ubije Vukotića, ali se kod tužioca branio ćutanjem.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovaj je Nikšićanin, kome su lisice stavljene ispred zgrade kotorske policije, opet navodno, policijskim službenicima pojasnio kako je desetak dana pratio Vukotića i čekao pogodan trenutak da ga ubije. Sve vreme je koristio mobilni telefon sa zaštitom, odnosno kriptu. Imena, koja su u aparatu zabeležena sa nadimcima, nije hteo da razotkrije, tako da se ne zna ni ko mu je obećao novac u zamenu za Vukotićevo smaknuće.

Zasad, međutim, nema dokaza da je Mujović planirao zločin, pa ga terete samo za nedozvoljeno držanje oružja.

Inače, Petar Mujović je rođeni brat Radovana Mujovića, navodno visokokotiranog člana "kavačkog klana", koji je letos priveden zbog sumnje da je sa Vasilijem Rafailovićem organizovao kriminalnu grupu. Oni su, navodno, planirali više ubistva, među kojima i Marka Ljubiše i Gorana Slovinića iz Budve. I sam Radovan Mujović, bio je na spisku za odstrel i to, prema tvrdnjama tužilaštva, kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića, usko povezane sa "škaljarcima".

Kod Petra Mujovića je pronađen pištolj češka zbrojovka "CZP - 07" u ilegalnom posedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je, kako su pojasnili u policiji, izbrušenog fabričkog broja sa okvirom i 14 metaka, od kojih je jedan bio u cevi. Pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom.

NAPADAČA RAZORUŽAO TELOHRANITELj

Ljudi bliski Jovanu Vukotiću tvrde da je Petra Mujovića, ispred kotorskog centra bezbednosti, razoružao njegov telohranitelj Dragoljub Ćetković, a ne policija. Navodno, Nikšićanin je vozilom pratio Kotoranina čak i u trenutku kada je on krenuo na saslušanje.

Vukotić je medijima izjavio da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

- Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pretresaju mi automobile, drže me na ulici kao glinenog goliba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom - rekao je taj Kotoranin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.