VOĐA KAVAČKOG KLANA OPET DIŽE UZBUNU! Ima meru nadzora, a kreće se GDE MU JE ĆEF!
Jedan od hitaca koje je ispalio Kašćelan, pogodio je Šovrana u desno rame., Foto: Youtube/Printscreen

Sud

VOĐA KAVAČKOG KLANA OPET DIŽE UZBUNU! Ima meru nadzora, a kreće se GDE MU JE ĆEF!

Ukoliko se utvrdi da vođa Kavčana nije ispunjavao obeveze naložene izrečenom merom, sud mu zbog toga može izreći dodatnu meru nadzora ili odrediti pritvor

Objavljeno:

Navodni vođa "kavačkog" klana, Slobodan Kašćelan (57) prekrišio je izrečenu meru nadzora tako što je boravio na teritoriji Podgorice 8. oktobra, a Podgorički Viši sud dostavio je Specijalnom državnom tužilaštvu ovaj predmet kako bi se ispitale sve okolnosti.

Prema nezvaničnim informacijama lista "Dan", Kašćelan je boravio na teritoriji Podgorice zbog pravne obaveze, ali prethodno nije obavestio policiju da će zbog toga napustiti Kotor.

Ukoliko se utvrdi da vođa Kavčana nije ispunjavao obeveze naložene izrečenom merom, sud mu zbog toga može izreći dodatnu meru nadzora ili odrediti pritvor.

Podsetimo, podgorička policija je 8. oktobra zatekla Kašćelana, njegovog dugogodišnjeg telogranitelja Vladimira Vučkovića i Bojana Ljubatovića (44) koji prema evidencijama bezbednosnih službi slove za članove "kavačkog" klana, u jednom kafiću u Podgorici. Tom prilikom Kašćelanu je oduzet kriptovani telefon, dok je njegov telogranitelj priveden nakon što je nedaleko od mesta na kome su sedeli nađeno ilegalno oružje i to "glok" sa 11 metaka. Vučković, osumnjičen za nelegalno posedovanje oružja, priveden je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Jemstvo, pa izlazak na slobodu

Kašćelan je 19. decembra prošle godine izašao iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 501.700 eura u nekretninama koje je ponudila njegova porodica i 5.000 eura u gotovini. Sud je tada pored prihvaćenog jemstva uslovio Kašćelana da ne sme napuštati teritoriju Kotora, da se jednom mesečno javlja kotorskoj policiji, a oduzet mu je i pasoš.

Kašćelanu se pred podgoričkim Višim sudom sudi po optužbi za zelenašenje na organizovan način.

Kašćelan se tereti da u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova - zelenašenja, davanja mita, iznuda, šverc droge, pranje novca...

Inače, Kašćelan se dve godine nalazio u bekstvu, ali je 12. decembra prošle godine uhapšen u iznajmljenom stanu u Pragu, na osnovu Interpolove poternice Podgorice koja je za njim bila raspisana 2017. zbog sumnje da je počinio više teških krivičnih dela. On je prilikom hapšenja kod sebe imao dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić. Pre 10 godina Kašćelan je učestovao u pucnjavi u Prčnju, kada je sa prijateljima Milenkom Šovranom i Draganom Radonjićem sedeo, a pored njih se zaustavio Igor Marković i prišao njihovom stolu. Kašćelan je iz revolvera, a Marković iz pištolja "CZ" bez fabričkog broja, ispalili više hitaca u pravcu jedan prema dugom, kada su se neposredno pored Markovića nalazili Dragan Radonjić i Šovran.

Jedan od hitaca koje je ispalio Kašćelan, pogodio je Šovrana u desno rame.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.