POLICIJA JE PRETRESLA VOĐU KAVČANA: Našli su mu "GLOK", ali to nije sve!
Slobodan Ka, Foto: Youtube/Printscreen

AU!

POLICIJA JE PRETRESLA VOĐU KAVČANA: Našli su mu "GLOK", ali to nije sve!

Vučković, osumnjičen za nelegalno posedovanje oružja, priveden je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost

Objavljeno:

Od Kotoranina Slobodana Kašćelana (57), koji važi za vođu kavačkog klana, podgorička policija je juče popodne oduzela kriptovani telefon, dok je njegov dugogodišnji telohranitelj Vladimir Vučković (44) priveden nakon što je kod njega nađeno ilegalno oružje.

Njih dvojica i Kotoranin Bojan Ljubatović (44), navodni član istog klana, bili su u kafiću u Podgorici. Mediji u glavnom gradu Crne Gore su naveli da ih je policija pretresla i od Kašćelana oduzela kriptovani telefon, od Ljubatovića mobilni, a da je u blizini mesta na kome su sedeli "kavčani" nađen pištolj "glok" sa 11 metaka, sa kojeg sun uklonjeni serijski brojevi, za koji je kasnije ustanovljeno da pripada Vučkoviću.

Vučković, osumnjičen za nelegalno posedovanje oružja, priveden je Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Interesantno je da je u proteklih deset meseci, koliko se Kašćelan, optužen za zelenašenje, nalazi na slobodi nakon što je platio kauciju više od pola miliona evra, prekjučerašnja akcija policije prvi pretres navodnog vođe "kavčana" u kome mu je nađeno nešto nezakonito - kriptovani telefon.

Zašto je Kašćelanu, ako ima sve legalne poslove, bio potreban telefon sa zaštitom od elektronskog prisluškivanja, trebalo bi da bude predmet istrage, kao i to zašto će Vučkoviću nelagalni "glok".

Ovaj Novljanin, koji važi za dugogodišnjeg telohranitelja navodnog vođe "kavčana", u junu 2016. u Novom Sadu, ranjen je kada je Saša Vidović pokušao da ubije Kašćelana. Bio je ranjen i u prvom vatrenom okršaju "škaljaraca" i "kavčana" u oktobru 2014. u Valesniji, odmah nakon nestanka tovara kokaina zbog koga je počeo rat u kome je do sada ubijeno na desetine osoba.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.