POČELO SUĐENJE KOLUVIJI I DEVETORICI OPTUŽENIH ZA JOVANJICU! Policija je sve pretresla, dokazi protiv njih su jaki
Jovanjica, Foto: MUP

suđenje

POČELO SUĐENJE KOLUVIJI I DEVETORICI OPTUŽENIH ZA JOVANJICU! Policija je sve pretresla, dokazi protiv njih su jaki

Suđenje vezano za gazdinstvo u Jovanjici je u toku, a sudi se Predragu Koluviji i još 9 optuženih.

Objavljeno: 11:28h

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas je počelo suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predragu Koluviji i devetorici optuženih da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Na suđenju, koje je otvoreno za javnost, optuženi će danas moći detaljno da iznesu svoju odbranu, a na pripremnom ročištu su se kratko izjasnili da nisu krivi.

Pored Koluvije, optuženi su i Sergej Mrđa, koji je u bekstvu, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Oni su optuženi za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predsednik tročlanog sudskog veća je sudija Zoran Ganić, a optužnicu tužilaštva za organizovani kriminal zastupa zamenik tužioca Saša Drecun.

Svi se i dalje nalaze u pritvoru, od hapšenja u novembru prošle godine.

U nastavku istrage ovog slučaja početkom jula je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku, a oni su sredinom septembra pušteni da se brane sa slobode.

Nakon hapšenja u novembru, saopšteno je da je policija po nalogu tužilaštva ušl na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.