MALČANSKOG BERBERINA UVELI NA ZADJI ULAZ SUDA! Zlostavljana devojčica će davati iskaz, ali na OVAJ način? (VIDEO)
Malčanski berberin, Foto: Printscreen/Youtube/Večernje novosti

nezapamćeni užas

MALČANSKOG BERBERINA UVELI NA ZADJI ULAZ SUDA! Zlostavljana devojčica će davati iskaz, ali na OVAJ način? (VIDEO)

Jovanović je doveden maricom KPZ Niš u pratnji zatvorskih stražara i pravosudne straže Palate pravde u Nišu uvden u sud

Objavljeno:

Pred Višim sudom u Nišu danas se nastavlja suđenje Ninoslavu Jovanoviću poznatijem kao Malčanski berberin, optuženom za otmicu 12-godišnje devojčice i višednevno zlostavljanje krajem decembra prošle godine.

Jovanović je doveden maricom KPZ Niš u pratnji zatvorskih stražara i pravosudne straže Palate pravde u Nišu uvden u sud.

Po već poznatom sistemu, Malčanski berberin uveden je na zadnja vrata, tako da su novinarske ekipe jedva uspele da ga vide.

Na današnjem nastavku suđenja sud bi trebalo da donese odluku na koji način će svedočiti zlostvljana devojčica.

- Svedočenje maloletne oštećene sud je prihvatio da bude izvedeno kao dokaz na glavnom pretresu još na pripremnom ročištu, a da li će se oštećena neposredno ispitivati ili će se vršiti uvid u njen raniji iskaz dat u tužilaštvu odluka je suda koja zavisi od toga da li su za to ispunjene odgovarajući zakonom propisani uslovi i procene suda o neophodnosti njenog neposrednog ispitivanja. Svoju odluku o tome sud u svakom slučaju neće unapred saopštavati javnosti, imajući u vidu da se ceo postupak sporovodi bez javnosti upravo radi zaštite interesa maloletne oštećene - pojašnjavaju u Višem sudu u Nišu.

Ukoliko bi se pak devojčica ispitivala kao svedok na glavnom pretresu, ona bi imala status „posebno osetljivog svedoka“, objašnjavaju u Višem sudu, te u skladu sa tim ona bi bila ispitivana po pravilima o ispitivanju svakog posebno osetljivog svedoka, koja je zakon izričito predvideo. To znači da ona u tom slučaju ne bi svedočila iz sudnice, već iz posebne prostorije u niškoj Palati pravde, putem video linka.

Prošlo ročište koje je bilo zakazano za 16. septembar odloženo je “zbog bolesti optuženog”, zbog čega je deo javnosti odmah posumnjao da Jovanović time želi da izbegne pojavljivanje na sudu pred kojim bi trebalo prvi put da svedoči njegova maloletna žrtva.

Jovanović do sada nije prijavljivao zdravstvene tegobe kao razlog zbog koga traži odlaganje glavnog pretresa pa „za sada nema nikakve sumnje da se radi o zloupotrebi od strane optuženog“.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.