NARKO-MAMA NA SASTANKE S BOSOVIMA IŠLA S BEBOM! Policija otkrila stravične detalje o uhapšenoj Srpkinji!
Banda predvođena Srpkinjom čiji identitet još nije saopšten, delovala je na teritoriji Barselone i Taragone uzgajajući marihuanu na 12 plantaža u koje je policija upala i demontirala ih, Foto: GUARDIA CIVIL / MUP RS

Raskrinkani

NARKO-MAMA NA SASTANKE S BOSOVIMA IŠLA S BEBOM! Policija otkrila stravične detalje o uhapšenoj Srpkinji!

Želeći da umiri bebu, jedan od stražara otišao je u apoteku i kupio adaptirano mleko. Čim je uzelo jedan gutljaj, dete se smirilo

Objavljeno:

Zločinačka organizacija predvođena Srpkinjom starom 37, čija je glavna "delatnost" bila uzgoj i proizvodnja marihuane za međunarodnu distribuciju, najmoćnija je banda u Kataloniji razbijena ove godine. Hapšenjem srpske državljanke i još 31 osobe razbijen je međunarodni lanac šverca marihuane i otkriveni su neverovatni detalji iz života Srpkinje.

Banda predvođena Srpkinjom čiji identitet još nije saopšten, delovala je na teritoriji Barselone i Taragone uzgajajući marihuanu na 12 plantaža u koje je policija upala i demontirala ih. U pitanju su vrlo složeni sistemi brzog uzgoja stabljiki kanabisa sakriveni na zabačenim lokacijama, u brvnarama i drugim objektima koje su iznajmili Srpkinja i njen partner.

Želeći da umiri bebu, jedan od stražara otišao je u apoteku i kupio adaptirano mleko. Čim je uzelo jedan gutljaj, dete se smirilo, piše ovaj portal.

Plantaže otkrivene zbog požara

Katalonska najmoćnija banda za uzgoj marihuane verovatno bi poslovala još neko vreme da u julu nije došlo do požara u kući u mestu Olivela u Barseloni. Vatrenu stihiju su izazvale loše postavljene instalacije, odnosno veliki protok električne energije koje su crpile ventilacione mašine, svetla i druga oprema namenjene uzgoju kanabisa. To je nadležnima zapalo za oko i oni su pokrenuli istragu...

U policijskoj akciji koja se odigrala pre nedelju dana zaplenjeno 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 evra u gotovini. Ni u jednoj akciji nije pronađeno vatreno oružje, saopštila je španska policija.

- Poslove čuvanja plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhapšena angažovala - plaćala im je put u Španiju i za poslove im davala fiksnu "platu". Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad za Srbiju kako ne bi izazivala sumnje - pišu španski mediji. Pored Srba, na plantažama su, na različitim poslovima, bili zaposleni Hrvati, Britanci i lokalci.

Kod uhapšenih pripadnika kriminalne grupe otkriveni su i pasoši zemalja EU za koje se sumnja da su falsifikovani.

- Istražujemo zašto su imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Moguće je da su im oni olakšavali kretanje u Španiji i Evropskoj uniji, budući da Srbija nije članica EU, ali je i moguće da su tim dokumentima naprosto skrivali pravi identitet jer je postojala poternica za njima - objašnjavaju u policiji.

Takođe, navodi se da je srpska policija sarađivala tokom istrage, pogotovu zato što se za pojedinim osumnjičenim traga zbog različitih dela i postupaka koji se protiv njih vode zbog u Srbiji.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.