NEVEROVATNA SLUČAJNOST! Na današnji dan pre 8 godina u Novoj Pazovi poginuo pilot major Goran Savić
Goran Savić, Foto: Printscreen

VELIKE TRAGEDIJE HRABRIH LJUDI

NEVEROVATNA SLUČAJNOST! Na današnji dan pre 8 godina u Novoj Pazovi poginuo pilot major Goran Savić

Predstavnici Opštine Čajetina položili su danas vence na spomen bistu majora Savića u centru grada koji se sa ponosom seća hrabrog sugrađanina

Objavljeno:

Na današnji dan, 26. septembra, koji je u Srbiji obeležila teška tragedija, pogibija dvojice pilota Vojske Srbije u nesreći u selu Brasina kod Malog Zvornika, pre tačno osam godina, dogodila se još jedna tragedija vezana za pilote Vojske Srbije - u nesreći kod Nove Pazove poginuo je pilot major Goran Savić iz Čajetine.

Mnogi se se danas u Čajetini, gde je obeležena godišnjica herojske smrti pilota, posle vesti iz Loznice o padu MIG-a i smrti dvojice pilota, setili strašne koncidencije.

Pilot Savić (39) poginuo je 26. septembra 2012. godine, u 10 sati i 15 minuta kada se vojni školski avion "lasta" kojim je upravljao Savić srušio u naseljenom delu Nove Pazove, u Ulici kralja Petra 91. Pilot Savić koji se herojski borio do poslednjeg trenutka, uspeo je da avion prizemlji između kuća i fabrike farbe "Voteks" čime je izbegnuta velika nesreća i još veća tragedija. Tog dana, ogromna hrabrost i borba da avion ne udari ne neku stambenu zgradu, kuću, koštali su piloga Savića života!

Kopilot potpukovnik Tomislav Bećagović uspeo je tog dana da se katapultira i iz aviona iskoči nekoliko minuta pre udara. Let "lastom" tog dana za majora Savića bio je ispitni za zvanje opitnog pilota.

Pilot Savić sahranjen je 28. septembra u Čajetini uz sve vojne počasti. Tog dana na sahrani je bila čitava Čajetina, pilotu je u centru grada podignut spomenik, a jedna od ulica u Čajetini nosi ime majora, pilota heroja.

Predstavnici Opštine Čajetina položili su danas vence na spomen bistu majora Savića u centru grada koji se sa ponosom seća hrabrog sugrađanina.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.