POJAVIO SE MILADIN KOVAČEVIĆ: Ušao u POLICIJSKU STANICU, svi su mislili da nosi DRES ZVEZDE, ali...
MiIadin Kovačević danas je u pratnji advokata Ivana Gvozdenca, Foto: Dado Đilas

prijavila ga za nasilje

POJAVIO SE MILADIN KOVAČEVIĆ: Ušao u POLICIJSKU STANICU, svi su mislili da nosi DRES ZVEZDE, ali...

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu bila je raspisana potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26)

Objavljeno: 14:30h

MiIadin Kovačević danas je u pratnji advokata Ivana Gvozdenca došao u policijsku stanicu Savski venac gde upravo daje izjavu pošto ga je njegova devojka Tina T. prijavila za nasilje.

Naime, po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu bila je raspisana potraga za Miladinom Kovačevićem, osumnjičenim da je 16. septembra na Savskom vencu ugrozio sigurnost devojci T. T. (26).

foto: Ana Paunković

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanaj iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

U Prvom osnovnom tužilaštvu kažu da je u sredu policija Savski venac obavestila dežurnog zamenika tužioca, da je ženska osoba prijavila Kovačevića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Tužilastvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimka bezbednosnih kamera sa mesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i da se se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti.

Imajući u vidu da Kovačević nije bio dostupan organizma gonjenja, tužilaštvo je naložio policiji da se za njim raspiše potragu, što je i učinjeno. "Do danas javno tužilaštvo nije primilo informaciju da je osumnjičeni pronađen. Imajući u vidu da je očigledno u bekstvu, tužilastvo će nakon što ga policija pronađe odrediti zadržavanje (hapšenje)", navode u tužilaštvu.

Kovačević je na sebi imao majicu za koju su mnogi prvo pomislili da je dres Crvene Zvezde, ali zatim se ispostavilo da je "Bogner" majica.

foto: Ana Paunković

Napominju da devojka koja je slučaj prijavila policiji nije zahtevala lekarsku pomoć.

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju kirivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvpm osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. Pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Kovačević je posle prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je amričko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku. Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.