IKONOPISAC JE ISKASAPIO STARICU, A SAD SE KAJE: Ubica se obratio rodbini Jelice (82), ubadao je 26 PUTA DO SMRTI
Žrtva Jelica Tatarovski i njen ubica Vladan Grahovac, Foto: Printscreen/facebook

POKAJANJE

IKONOPISAC JE ISKASAPIO STARICU, A SAD SE KAJE: Ubica se obratio rodbini Jelice (82), ubadao je 26 PUTA DO SMRTI

Optuženi je uputio reči izvinjenja porodici žrtve i pokušao da se opravda za stravičan zločin

Objavljeno:

''Saosećam sa porodicom i grize me savest. Psihički sam mnogo loše, svakog dana pijem bensedine. Nedavno me je u pritvoru posetila baka po majci, rasplakao sam se kada sam je video. Ne mogu ni da se stavim u vaš položaj. Izvinjavam se, primite iskreno saučešće''.

Ovo juče, pred Višim sudom u Nišu, rekao ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške obraćajući se rodbini Nišlijke Jelice Tatarovski (82), koju je, kako se navodi u optužnici, ubio 31. avgusta prošle godine, nanevši joj 26 ubodnih rana. Pored toga, kako je utvrđeno tokom istrage, on je za petnaestak minuta staricu udario osam puta čekićem, pesnicom i stopalom, zbog čega je žrtva pretrpela velike patnje. Motiv stravičnog zločina najverovatnije je bilo koristoljublje, jer je iz njenog stana odneto 760 evra.

U svoju odbranu, Grahovac je ranije kao razloge za ovo delo naveo traume iz detinjstva, zlostavljanje, homoseksualizam, zloupotrebu droge i alkohola. Zbog toga se pozivao na svoju neuračunljivost u trenutku nesreće, jer, kako je istakao, ima "rupe" u pamćenju zbog dejstva droge i alkohola.

O njegovoj uračunljivosti juče je, na glavnom pretresu, nalaz i mišljenje trebalo da iznese Ana Veljković Đorđević, član komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ali je ona zatražila da se ročište odloži kako bi se komisiji dostavili kompletni spisi predmeta i da bi se upoznali sa Grahovčevom odbranom. Tek nakon toga komisija će dati dopunsko mišljenje.

Na njeno izlaganje reagovao je Grahovac.

- Imao sam čast da razgovaram sa gospođom Anom Veljković i moram da kažem da je nalaz napisan na nivou srednjoškolskog sastava. Za mene je sve ovo stresno i stalno primam injekcije za smirenje - rekao je ikonopisac.

Polemiku je prekinuo predsednik sudskog veća Mirko Drašković, smatrajući da o nalazu veštaka Grahovac treba da se izjasni tek kada on bude potpun, nakon čega je uvažio i zahtev člana komisije veštaka da se odloži glavni pretres za oktobar.

Sestričina ubijene starice Maja Marković rekla je da izvinjenje Vladana nije iskreno, i da ne može da ga prihvati.

- Jelica je bila jedna krhka baka, nejaka, ona nije mogla da se odbrani od njega. Nije imala dece, pa je svima pomagala. Nije zaslužila da ovako završi. Ja sam brinula o njoj, bolovala je od Parkinsonove bolesti. Ova suđenja nam veoma teško padaju i želimo da se što pre završi - rekla je Markovićeva.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.