NIKAD CRNJI SEPTEMBAR U SRBIJI! Poginula je 21 osoba, od toga DETE (4) I 2 MALOLETNIKA (FOTO)
Foto: Profimedia, Printscreen/facebook

SAOBRAĆAJNE NESREĆE

NIKAD CRNJI SEPTEMBAR U SRBIJI! Poginula je 21 osoba, od toga DETE (4) I 2 MALOLETNIKA (FOTO)

Nadležni apeluju na vozače da odmorni sedaju za volan i da tokom vožnje prave pauze na svaka dva ili tri sata

Objavljeno: 10:46h

U poslednjih nekoliko dana svedoci smo stravičnih nesreća koje su se dogodile na putevima Srbije.

Nesreće su bile gotovo svakodnevne, a većina njih imala je tragični završetak. Samo u periodu od početka meseca na putevima naše zemlje poginula je 21 osoba, od kojih jedno dete i dva starija maloletnika. Inače, ovo je podatak izveden iz slučajeva koji su ispraćeni u medjima.

15. 09.2020.

U blizini mesta Kučevo desila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj su stradali muškarac i žena.

Njihova tela su iz smrskanog vozila izvukli vatrogasci, a Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt.

13.09.2020.

Četvorogodišnja devojčica poginula je u saobraćajnoj nesreći u ataru sela Vukašinovac, na putu Aleksinac-Ražanj. Automobil marke "Citroen" udario je dete koje je istrčalo na kolovoz. Devojčica je preminula na licu mesta.

Isti dan u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Lug kod Dervente poginuo je vozač iz Srbije u sudaru sa folksvagen kombijem i vozač džipa ‘’land rover’’ na putu Rača-Topola kada je vozilom sleteo s puta.

U noći između, na putu Žitorađa - Prokuplje u selu Lukomir, život su izgubila još tri mladića kada je putničko vozilo prešlo u suprotnu kolovoznu traku i udarilo u kamion ‘’Mercedes’’.

12.09.2020. Na lokalnom putu u Gračacu kod Vrnjačke Banje poginula su dva tinejdžera od 16 i 17 godina, kada su motorom sleteli u kanal pored puta i udarili u kapiju dvorišta. Dečaci su vozili brzinom od oko 130 kilometara na sat u trenutku izletanja sa puta.

Istog dana jedan muškarac je poginuo, a dvoje putnika je povređeno, u terencu ‘’Tuareg’’ kada je to vozilo sletelo s puta od Novog Pazara ka Goliji i udarilo u električni stub.

11.09.2020. Nadomak Borskog jezera u takozvanom Pirotskom naselju stradala je starija žena u saobraćajnoj nesreći čekajući ekipu Hitne pomoći za svog sina kome je pozlilo. Nažalost, stres izazvan stradanjem majke ubrzao je predinfarktno stanje pedesetogodišnjeg čoveka, pa je i sam umro.

Nešto kasnije, vozač ‘’Pink taksija’’ poginuo je kada je na njega naleteo autobus, dok je stajao kraj svog vozila u kragujevačkom naselju Trmbas. Nesrećni vozač preminuo je na licu mesta.

10.09.2020. Mladić iz Sefkerina poginuo je u blizini Pupinovog mosta, kada se kretao iz pravca Zemuna ka Borči. Nesrećno nastradali mladić u trenutku nesreće sleteo je motorom ‘’Kavasaki’’ s puta usled neprilagođene brzine i preminuo na licu mesta.

09.09.2020. Dve osobe su poginule, a dve su teško povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu kod petlje Dobanovci-Ugrinovci. Nesreća se dogodila kada je putnički automobil ‘’Pežo 3008’’ sremskomitrovačke registracije udario u parkiranu prikolicu kamiona kome je pukla guma.

08.09.2020. Na državnom putu drugog A reda Vranje-Vladičin Han poginuo je čovek kada je na njega naletelo vozilo marke ‘’Mercedes’’. Do nezgode je došlo kada je vozač ‘’Mercedesa’’ prešao na suprotnu stranu kolovoza i udario nesrećnog čoveka koji se nalazio u grupi ljudi.

Istog dana, starijeg čoveka je na kolovozu auto-puta oborio autobus na liniji Beograd-Mladenovac. Hitna pomoć konstatovala je smrt muškarca.

07.09.2020. U beogradskoj opštini Palilula stradao je motociklista u pokušaju da izbegne sudar sa automobilom koji se isparkiravao. Motociklista je zatim izgubio kontrolu i pao sa dvotočkaša, pri čemu je izgubio život.

06.09.2020. Jedna osoba je poginula, a više njih je povređeno saobraćajnoj nesreći kod Bele Palanke. Do nesreće je došlo na putu Niš-Dimitrovgrad. U sudaru su učestvovala dva automobila.

03.09.2020. U saobraćajnoj nesreći na putu Pančevo-Kovačica stariji muškarac je poginuo, dok su tri osobe lakše povređene. Nesreća se dogodila kada su se sudarili automobili ‘’Pežo’’ i ‘’Pasat’’.

01. 09.2020. Miloš Ž. (40) je poginuo u noći između ponedeljka i utorka, a njegov sin Aleksandar Ž. (17) teško je povređen, u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila kod okretnice autobusa na liniji 48, na Miljakovcu.

Miloš je preminuo na mestu, a tinejdžer je zadobio povrede opasne po život.

Ova nesreća pogodila je mnoge, a o njoj su dosta pisali mediji u Srbiji.

Leto koje uskoro ostaje iza nas svakako je jedno od najcrnjih u Srbiji.

Od početka godine do 5. avgusta u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 292 ljudi, što je 19 više nego u istom periodu prošle godine, rekli su ranije u Agenciji za bezbednost saobraćaja i ističu da od 25. juna raste broj poginulih na našim putevima.

Do 5. avgusta zabeleženo je oko 11.500 povređenih, a broj povređenih u saobraćaju ove godine smanjen je za šest odsto u odnosu na lane.

Uzroci nepovoljne statistike tokom leta su i sve veći broj mladih za volanom, nepovoljne vremenske prilike poput padavina ili visokih temperatura, ali i povećan broj dvotočkaša u saobraćaju.

Nadležni apeluju na vozače da odmorni sedaju za volan i da tokom vožnje prave pauze na svaka dva ili tri sata.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.