VLADIMIR REBIĆ: Srbija nije nebezbedna, istog dana smo radili na rasvetljavanju prebijanja u Novom Sadu
Vladimir Rebić, Foto: Beta/Milan Obradović

DIREKTOR POLICIJE JASAN

VLADIMIR REBIĆ: Srbija nije nebezbedna, istog dana smo radili na rasvetljavanju prebijanja u Novom Sadu

Dodaje i da je tužilac prvobitno napad podveo kao nanošenje teške telesne povrede, a da su druga dva mladića, koji su danas uhapšeni u Novom Sadu, tek naknadno proglašena osumnjičenim za saučesništvo u zločinu

Objavljeno:

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da su za slučaj prebijanja mladića u Novom Sadu saznali od radnika hitnih medicinskih službi istog dana, da su tada obavili razgovor sa žrtvom, ali da ona prvobitno nije želela da sarađuje na rasvetljavanju tog zločina.

Rebić je naveo da je mladić tek 2. septembra, osam dana nakon što je bio pretučen, ;u policiji dao izjavu u prisustvu advokata, a da su policajci u međuvremenu došli do snimaka kamera.

"Kad neko vidi snimke misli da je lako doći do njih, vi morate prvo da obezbedite saglasnost vlasnika tog objekta, jer ovo nisu kamere policijske ili gradske, postoje određene procedure", rekao je Rebić.

Dodaje i da je tužilac prvobitno napad podveo kao nanošenje teške telesne povrede, a da su druga dva mladića, koji su danas uhapšeni u Novom Sadu, tek naknadno proglašena osumnjičenim za saučesništvo u zločinu.

Rebić je odbacio navode da je policija počela sa radom na slučaju tek nakon što su se snimci pojavili na društvenim mrežama i ;naveo da će "odgovarati svako ako se utvrdi da je nesavesno postupao".

"(Optužbe) ne mogu da utiče na nas da rešimo slučaj, kao što smo ga i rešili, ali gubimo vreme baveći se sporednim poslovima... ali njima na čast što žele na taj način da nas ometaju u svom poslu", ocenio je Rebić.

Govoreći o bombi koja je usmrtila jednu osobu danas na Novom Beogradu i ocene pojedinih političara da je Srbija nebezbedna zemlja, Rebić je naveo ;da se u Srbiji u proteklih nekoliko godina beleži oko 100 ubistava godišnje, a da su te brojke ranije bile znatno veće.

"U 2007. godini bilo je 173 ubistava... pa su očigledne razlike. Kada se izračuna broj ubijenih na milion stanovnika, Srbija je bezbedna zemlja... u nivou Francuske i Velike Britanije", kazao je Rebić i dodao da MUP trenutno rasvetljava oko ;95 odsto svih zločina na godišnjem nivou.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.