BAKA COKA JE PRE 2 GODINE UPUCALA INVESTITORA, I JOŠ JE U KUĆNOM PRITVORU: Kaže da će pre da se obesi nego da...
Stojanka Stojanović u pritvoru je provela skoro godinu dana, Foto: Vladimir Šporčić

GODIŠNJICA

BAKA COKA JE PRE 2 GODINE UPUCALA INVESTITORA, I JOŠ JE U KUĆNOM PRITVORU: Kaže da će pre da se obesi nego da...

Stojanka Stojanović je i dalje u kućnom pritvoru, a još uvek nije održao nijedno ročište

Objavljeno:

Stojanki Stojanović (71), poznatijoj kao Baka Coka, Viši sud u Beogradu produžio je meru kućnog pritvora nekoliko dana pre nego što su se navršile dve godine otkako je, po optužnici, nasred ulice na Zvezdari iz pištolja ubila investitora Zorana Trifunovića (58).

Stojanka Stojanović je i dalje u kućnom pritvoru, a još uvek nije održao nijedno ročište.

Hladnokrvno pucala

Zločin, koji su zabeležile sigurnosne kamere, dogodio se 2. septembra 2018. Coka je, kako se vidi na snimku, maskirana prišla investitoru, iz cegera izvadila pištolj i hladnokrvno pucala.

foto: Nemanja Nikolić

- Pošto je overila žrtvu nasred ulice, vratila se kući, našminkala se i zaspala. Tako je dočekala policiju - podseća sagovornik.

Dugogodišnji sukob

Stojanka Stojanović u pritvoru je provela skoro godinu dana, a posle hapšenja njen sin Marko izjavio je da je ona godinama bila u sukobu sa investitorom, tvrdeći da je pokojni njegovu majku prisiljavao da mu proda plac i kuću jer je hteo da gradi na tom mestu.

foto: Printscreen

Dve godine posle zločina koji je podelio javnost u Srbiji, jer su mnogi stali uz Baka Coku, karakterišuću je kao žrtvu investitora, suđenje još nije počelo.

- Pripremno ročište bilo je zakazano za 13. februar, međutim, optužena se nije pojavila, a punomoćje je otkazala i advokatu. Umesto da iznese odbranu, sudu je poslala pismo u kom je navela da je imala operaciju kuka, da ne može da dođe, ali i da je za nju suđenje veliki stres i da će, ako bude morala da dolazi na suđenja, "pre da se obesi" - otkrio je sagovornik Kurira.

Loše stanje

- Sud je prihvatio predlog da se o njenom psihičkom stanju i tome da li je sposobna da prati suđenje ili ne izjasne sudski veštaci. Njihov nalaz se još čeka i iz tog razloga suđenje nije zakazano - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je Coka nedavno angažovala i novog advokata.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.