KRVAVI OBRAČUN NA BANJICI JE KULMINACIJA, SUKOB DVE STRANE JE DUGO TRAJAO: Tu je bilo ubadanja, ranjavanja...
Sukobu na Banjici prethodio guži sukob, Foto: Printscreen/Youtube

DUG SUKOB

KRVAVI OBRAČUN NA BANJICI JE KULMINACIJA, SUKOB DVE STRANE JE DUGO TRAJAO: Tu je bilo ubadanja, ranjavanja...

Sumnja se da su uhapšena braća i ubijeni mladić pre desetak dana imali okršaj na Voždovcu, kada je u tuči nožem izboden jedan od braće

Objavljeno:

Banjica je još u šoku posle svega što se dešavalo minulog vikenda u ovom naselju. Prvo je došlo do ubistva i ranjavanja, a zatim do bacanja molotovljevih koktela i pokušaja paljenja cvećare. Međutim, kako je u javnom obraćanju obelodanio otac braće koja su uhapšena zbog ubistva, sukob dve strane traje već duže vreme...

Ipak, i dalje postoje različite spekulacije i verzije ko je prvi započeo sukob, da li ubijeni sa ubicama, ili obrnuto, sve u svemu napadnuta je bila i jedna i druga strana...

Nakon što je policija uhapsila Petra R. (34), Uroša R. (24) i Radovana R. (37), zbog zločina na Banjici, drugovi žrtve zapalili su dva njihova lokala.

Braća Petar, Uroš i Radovan R., osumnjičeni za ubistvo Filipa Lepojevića (18) i ranjavanje A. Đ. (21) u Bulevaru oslovođenja na Banjici u Beogradu, navodno su prekjuče napravili sačekušu mladićima kako bi im se osvetili zbog ranjavanja.

Sumnja se da su uhapšena braća i ubijeni mladić pre desetak dana imali okršaj na Voždovcu, kada je u tuči nožem izboden jedan od braće.

Ubice, ubijeni i ranjeni bili u sukobu

- Postoji priča da su Lepojević i A.Đ. navijači FK Rad, ali i da su prodavali drogu. Navodno, njihova ekipa se sukobila sa osumnjičenom braćom. Dve ekipe su se navodno potukle i tada je ranjen jedan od braće - kaže izvor za "Kurir".

Kako je izvor naveo još, pretpostavlja se da su braća iz osvete u subotu presrela Lepojevića i njegove drugove.

- Oni su, kako se sumnja, "škodom" preprečili put "polu" u kome su bili mladići. Potom su iz žbunja istrčala dvojica sa fantomkama i naredili su Filipu da izađe. Jedan ga je udarao pištoljem po glavi i tada je opalio, a onda je drugi ispalio hitac u A. Đ. - naveo je izvor.

Sukob nažalost, nije završen Lepojevićevim ubistvom, pošto su nekoliko sati nakon pucnjave bačeni molotovljevi kokreli na cvećaru i piljaru na Banjici, koje pripadaju osumnjičenima.

- Cvećara je u vlasništvu sestre osumnjičenih, dok je piljara u vlasništvu uhapšenog Petra R. Sumnja se da su lokali uništeni u znak odmazde za ubistvo i ranjavanje - objasnio je izvor.

"Mogli smo da se pogušimo"

Vlasnica lokala u kom sestra uhapšenih drži cvećaru ispričala je za "Kurir" da ju je oko jedan sat posle ponoći probudio sin i rekao joj da lokal gori.

- Bilo je strašno mogli smo svi da se pogušimo - priča uznemirena žena, koja živi u drugom delu kuće u kojoj je cvećara.

- Mislim da ih je bilo trojica, saksijom su razbili staklo na ulaznim vratima i ubacili molotovljev koktel. Devojka je u avgustu iznajmila prostor, ne znam šta rade njena braća, ali ona i njen dečko su divni - navela je vlasnica lokala.

"Bio je svojeglav"

Prijatelj ubijenog mladića, juče su se opraštali od njega na društvenim mrežama.

- Skup na terenu će biti na dan sahrane, tri sata ranije. Svi da dođu da isprate malog brata kako je zaslužio - pisali su na Instagramu.

Njegovi poznanici kažu da se ubijeni u Beograd doselio iz drugog grada i da je imao svoj krug prijatelja.

- Bio je svojeglav i problematičan, često ga je policija privodila. Ranije je zalazio u školsko dvorište i boravio u delu u kom se okupljaju lokalni narkomani - rekao je jedan od Filipovih vršnjaka.

- Filip i A. Đ. su privođeni i kao maloletnici, i to zbog nasilničkog ponašanja, veza sa narkoticima, ometanja službenog lica, ali i krađa. Momci, nažalost, iako jedva punoletni, imaju pun dosije, a sumnja se da su dilovali marihuanu na sitno - kaže sagovornik iz istrage.

Poznanici uhapšene braće kažu da su se oni povukli sa tribina i otpočeli miran život.

- Ranije su biili navijači. ali u poslednje vreme počeli su da se bave privatnim, legalnim poslovima. Koliko znamo, nisu pravili probleme, posvetili su se humanitarnom radu - kaže poznanik.

Otac uhapšenih reagovao

Otac uhapšenih, Ranko R., kaže da su njegovi sinovi pre nekoliko dana bili napadnuti u kafiću na Banjici, da je jedan dobio kriglu u glavu, a drugi šest uboda nožem.

- Dok su oni bili u bolnici, ekipa koja ih je napala terorisala je njihove drugove i tražili adresu moje dece da ih likvidiraju - rekao je otac.

Otac je istakao da je ova pucnjava samo splet okolnosti u kojima su se njegovi sinovi našli i da oni nisu imali nameru da načine bilo kakvo krivično delo.

- Kobnog dana moj najstariji sin je vozio braću na previjanje. Dok su tražili parking na povratku kući, iznenada su ih napale naoružane osobe, gde je došlo do kontakta koji se nažalost, završio kobno po napadače. Strahujući od novog napada, moji sinovi se udaljili i obavestili policiju o događaju i o lokaciji na kojoj se nalaze - rekao je otac.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.