ZNA SE KO JE UBIO ŠKALJARCE NA KRFU! Pojavio se snimak koji je otkrio JEZIVE DETALJE!
Foto: Privatna arhiva

traga se za počionicima

ZNA SE KO JE UBIO ŠKALJARCE NA KRFU! Pojavio se snimak koji je otkrio JEZIVE DETALJE!

Grčka policija identifikovala ubice Damira Hadžića (45) i Alana Kožara (43) na osnovu video-snimaka i u toku je intenzivna potraga za njima, u saradnji sa kolegama iz Srbije

Objavljeno:

Grčka policija rasvetlila je ubistvo dvojice pripadnika Škaljarskog klana, Damira Hadžića (45) i Alana Kožara (43), koji su izrešetani 24. jula na Krfu! U ovoj mafijaškoj sačekuši učestvovalo je čak osam osoba, čiji je identitet utvrđen i za kojima se intenzivno traga!

Ove nove detalje o dvostrukom ubistvu na grčkom ostrvu obelodanio je grčki zvaničnik policije, koji je otkrio da postoji video-snimak na kom se vide lica egzekutora.

- Na osnovu tog snimka došlo se do velikog pomaka u istrazi. U stalnom smo kontaktu sa srpskom policijom kako bismo što pre ušli u trag osumnjičenima - naveo je sagovornik iz policije za "Korf pres".

foto: Printscreen Youtube

Kako je dodao, sumnja se da su napadači u Grčku došli 10 dana pre ubistva Hadžića i Kožara, te da su na Krfu koristili skutere, koji su posle egzekucije pronađeni na plaži.

- Postoje određene sumnje da su ubice pucale na dvojicu "škaljaraca" iz čak četiri oružja. Počinioci su pre samog zločina studiozno osmislili ceo plan, a sa mesta likvidacije su pobegli brodom - dodao je izvor.

Tiper ubijen u Španiji

U ovom trenutku nejasno je koja strana se "pobrinula" da S. L. nestane. Navodno, on je namamljen u Španiju da mu se plati za "tipovanje", ali je tamo nestao. Moguće je da je uklonjen jer je opasan svedok, ali i čovek koji je spreman da promeni stranu i bude izdajnik.

Nagađa se da je S. L. odlučio da izda bivše šefove ili zbog obećanih milion evra za informacije o obe lokacije u Grčkoj ili iz osvete jer mu je nedavno ubijen blizak rođak u Kotoru koji je radio za "kavački klan". Od početka rata između "škaljaraca" i "kavčana", od 2014. godine, ubijeno je oko 50 ljudi.

Hadžić i Kožar važili su za visokokotirane pripadnike "škaljarskog klana". Izrešetani su sa ukupno 29 metaka u automobilu kojim su se dovezli sa plaže do vile, koju su prethodno iznajmili koristeći lažne slovenačke dokumente. Kožar je putovao kao Robert Bitenc, a Hadžić kao Martin Pospišek.

Vila ispred koje su ubijeni Škaljarci
Vila ispred koje su ubijeni Škaljarcifoto: Printscreen/Youtube

Istražitelji sumnjaju i da su iste ubice učestvovale i u likvidaciji Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43), vođa "škaljarskog klana", koji su izrešetani 19. januara ove godine u jednom atinskom restoranu, naočigled supruga i dece. U oba slučaja korišćen je isti kalibar oružja.

Sumnja se da je Podgoričanin S. L. (37) iz "škaljarskog klana" izdao svoje šefove i da je "tipovao" sve četiri žrtve iz te zloglasne bande, pošto je njegov DNK trag pronađen i u vili na Krfu, i u stanovima koje su u Atini koristili Dedović i Stamatović. Takođe, u telefonima Stamatovića i Kožara otkrivena je prepiska sa S. L. uoči njihovog ubistva.

Grčki mediji preneli su i da je jedan od napadača iz restorana u Atini Novosađanin Lj. L. (24).

Međutim, S. L. i Lj. L. su u međuvremenu nestali, i čak se veruje da nisu više živi, odnosno da su ubijeni i zakopani na tlu Španije!

- Postoje ozbiljne indicije da je S. L. počeo da radi za suparnički "kavački klan", to jest da je "prodao" svu četvoricu ubijenih. Za to je, navodno, trebalo da dobije oko milion evra. Toliko mu je obećano za "glave" Dedovića i Kožara, koji su se sa Stamatovićem i Hadžićem bavili organizacijom ubistava "kavačana"-naveo je nedavno izvor iz bezbednosnih struktura.

Hadžić bio strastveni kockar

Ubijeni Damir Hadžić iz Užica važio je za jednog od najodanijih ljudi Igora Dedovića, za koga je, kako se sumnja, organizovao niz ubistava. Protiv njega je MUP Srbije raspisao poternicu zbog ubistva Davorina Baltića, visokopozicioniranog člana "kavačkog klana". Hadžić je, navodno, bio strastveni kockar i Dedoviću je bilo lako da ga "navuče" da za njega organizuje egzekucije za veliki novac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.