SRPSKI CARINICI SU IH PITALI IMAJU LI NEŠTO DA PRIJAVE: Rekli su da nemaju, a istina je bila sasvim drugačija
Foto: Carina

OPa

SRPSKI CARINICI SU IH PITALI IMAJU LI NEŠTO DA PRIJAVE: Rekli su da nemaju, a istina je bila sasvim drugačija

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 30-godišnji vozač i njegov 4 godine stariji suvozač, odgovorili su da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari

Objavljeno:

Carinici su se u prethodnih nekoliko dana na graničnom prelazu Horgoš češće suočavali sa pokušajima putnika, kako stranih tako i domaćih, da prokrijumčare veće količine lekova u ličnom prtljagu - najčešće sedativa i antidepresiva.

Poslednji takav slučaj zabeležen je posle ponoći na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnukontrolu pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka kojim su ka Turskoj putovala dvojica turskih državljana privremeno nastanjenih u Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, 30-godišnji vozač i njegov 4 godine stariji suvozač, odgovorili su da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim detaljan pregled vozačevog prtljaga otkrio je da se u njegovim koferima pored uobičajnih stvari, nalazi 9 ampula hormona i 264 krijumčarena leka koji se nalaze na listi zabranjenih, a da pritom putnik ne poseduje nikakvu medicinsku dokumentaciju kojom bi potvrdio neohodnost njihovog korišćenja.

1 / 2 Foto: Carina

U vozačevom prtljagu se tako našlo 80 tableta leka ''Pregabalin 150mg'', 105 tableta leka ''Pregabalin 100mg'', 60 tableta leka ''Danabol 10mg'', 9 ampula hormona ''Testosteron 250mg'', kao i 19 tableta leka ''Diazepam 10mg''. Vozač je potom predat policiji u dalju nadležnost, dok su lekovi privremeno oduzeti, a protiv putnika će biti podneta i krivična prijava. Prethodnih dana na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečene su još tri putnice, srpske državljanke, da u prtljagu preko granice prenesu ukupno oko 500 raznih sedativa i antidepresiva.

Tako su carinici u torbi 34-godišnje Beograđanke pronašli 206 tableta lekova ''Bensedin'' i ''Citalex'', u ličnom prtljagu 22-godišnje Šapčanke našlo se i 176 tableta lekova ''Ksalol'' i ''Elicea'', dok je 28-godišnja Aranđelovčanka u putnu torbu koju je smestila u unutrašnjost autobusa spakovala i 78 tableta leka ''Bensedin''.

Prema statistici kojom raspolaže Uprava carina od početka ove godine zaplenjeno je oko pola miliona pojedinačnih doza raznih lekova, što je količina oduzeta na našim graničnim prelazima tokom čitave 2019. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.