OBRT U SLUČAJU UHAPŠENE BEOGRADSKE PROFESORKE: Nije dilerka sa poternice, već... AU, KAKVA GREŠKA!
Foto: Fejsbuk

PRETI JOJ 30 GODINA ROBIJE

OBRT U SLUČAJU UHAPŠENE BEOGRADSKE PROFESORKE: Nije dilerka sa poternice, već... AU, KAKVA GREŠKA!

Vest da je pogranična policija BiH na prelazu Vardište kod Višegrada uhapsila, po poternici Interpola, N. Š. (44), profesorku engleskog iz Beograda "zbog trgovine narkoticima", za šta je zaprećena kazna i do 30 godina zatvora, ima i drugu stranu.

Objavljeno:

Prvi put posle gotovo dve nedelje od kada je ova žena lišena slobode, a nadležni sud u Sarajevu joj odredio ekstradicioni pritvor do izručenja Francuskoj na čiju je inicijativu i raspisana poternica, za "Novosti" je govorio njen dugogodišnji prijatelj i očevidac hapšenja B. M.

- U danu kada se to dogodilo, vraćali smo se sa Šarganske osmice i uputili se prema Višegradu, jer je ona želela da vidi Andrićgrad - priča B. M.

foto: News1/Zorana Jevtić

- Prošli smo, bez problema našu kontrolu, a onda su nas, posle uvida u lične karte zaustavili na bosanskoj. Mojoj prijateljici su kazali da napusti vozilo i suočili je sa poternicom. Izašla je, čuo sam da je govorila: "Ništa mi nije jasno, ovo mora da je neka zabuna". Razgovor u pograničnoj službi trajao je petnaestak minuta, onda su mom automobilu prišli i policajci i carinici BiH. Ne detaljno, nego duplo toliko, pretresli su mi automobil. Kamerama, po stvarima ispod automobila... I, to je potrajalo. - Vi ste slobodni, možete da nastavite put ili da se vratite u Srbiju.

M. B. je nastavio put i bio u tužilaštvu kada je N. Š. potvrđeno ono što je već čula na graničnom prelazu.

- Mi ovde nemamo s vama ništa osim da vas zadržimo do izručenja Francuskoj i ona se izjasnila za ubrzanu proceduru, odnosno ekstradicioni pritvor od 15 dana i taj rok upravo ističe. Za to vreme omogućena su joj tri telefonska poziva. Da se čuje sa advokatom, roditeljima, ali je problem što joj zbog korone nije dozvoljeno ni da se advokat s njom sretne niti da ovlašćenje potpiše kako bi se pribavili dokumenti, kao što je ključni listing prelaska granice i boravak u mestu gde joj se pripisuje delo. To je Bordo, u kom ona nikada nije bila - podseća sagovornik.

- Ovo govorim prvi put, dosad me niko iz medija nije ni pozivao niti šta pitao, pa se čudim da su me citirali i "znali" kako se osećam.

NIJE KAŽNJAVANA

Advokat Miloš Stevanović iz Bijeljine, zastupnik N. Š. kaže da ona nikada pre nije bila krivično ni prekršajno gonjena.

- Njen dosije je bez ijedne mrlje i ja verujem da će iz Francuske stići vest da je posredi greška ili zabuna - odgovorio je Stevanović na naše pitanje kakav ishod je moguć u ovom postupku.

On svedoči da je prijatelj sa N. Š. gotovo deceniju i da zna da je u životu kao i u svom poslu bila uzorna.

- Ona je razredni starešina u jednoj beogradskoj školi u kojoj su u toku sa problemom - kaže B. M. - Toliko dobro je poznajem da bi mi promaklo bilo šta što je porok, a ni ja sa takvom osobom ne bih imao šta da tražim. I, istina je da svi koji je poznaju, o njoj mogu isto da govore kao ja, zato su u neverici šta se događa.

Priča nam, potom, da ih je spojila ljubav prema fudbalu, ista muzika, putovanja i potpuno zdrav život.

- Verujem da će iz ovoga izaći onako kako je i živela. Čista obraza. Nismo se čuli. Poziv očekujem, uskoro, iz Francuske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.