NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA AFERU JOVANJICA: Sud ima BRDO DOKAZA, a optuženi se BRANE na veoma ČUDAN NAČIN!
Na početku ročista Tužilaštvo za organizovani kriminal je pročitalo obimnu optužnicu i iznelo svoje dokazne predloge, a optuženi su negirali krivična dela, Foto: Printscreen

suđenje

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA AFERU JOVANJICA: Sud ima BRDO DOKAZA, a optuženi se BRANE na veoma ČUDAN NAČIN!

Ovo ročište, koje je po zakonu zatvoreno za zavnost, počelo je krajem jula

Objavljeno:

U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da bude nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije i devetorice optuženih, koji se terete da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.

Ovo ročište, koje je po zakonu zatvoreno za zavnost, počelo je krajem jula, a trebalo bi da se održi danas, u četvrtak i u petak.

Na početku ročista Tužilaštvo za organizovani kriminal je pročitalo obimnu optužnicu i iznelo svoje dokazne predloge, a optuženi su negirali krivična dela.

Nakon toga se o dokaznim predlozima izjašnjavao branilac Koluvije, a na predstojećim ročištima predloge će izneti i branioci ostalih optuženih.

Po okončanju ovog pripremnog ročišta sud zakazati početak glavnog pretresa, koji će biti javan, a na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Pored Kolucije optuženi su i Sergej Mrđa, Vladan Živojinović, Branislav Miljević, Zdravko Milošević, Stevan Holić, Vule Bojović, Petar Živanović, Petar Hricaj i Boban Jovanović.

Koluvija i ostali optuženi, osim jednog koji je u bekstvu, su u pritvoru, a početkom jula je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.

Protiv njih je istraga u toku.

Ukupno dva osumnjičena su još uvek u bekstvu.

Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su policija je po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.