KRENULI U LOV, A ZATIM SE ZAČULI PUCNJI I JAUKANJE: Ovo je Žikica koji je ranjen kod Svilajnca!
Tragedija se dogodila u subotu uveče kada je tokom hajke na divlje svinje lovac Milorad T. (57) iz istog sela pucao na Žikicu, Foto: Kurir

pakao

KRENULI U LOV, A ZATIM SE ZAČULI PUCNJI I JAUKANJE: Ovo je Žikica koji je ranjen kod Svilajnca!

"Bio je to noćni lov u ataru Bobova na potezu mesta zvanog "Vodice"

Objavljeno:

Žikica R. (46) iz sela Bobovo kod Svilajnca, nastradao je u lovu, najverovatnije nesrećnih slučajem.

Tragedija se dogodila u subotu uveče kada je tokom hajke na divlje svinje lovac Milorad T. (57) iz istog sela pucao na Žikicu.

"Bio je to noćni lov u ataru Bobova na potezu mesta zvanog "Vodice". Iako je sve bilo organizovano prema propisima nesreća se ipak dogodila.U ovom trenutku ima različitih nagađanja ali je činjenica da je projektil ispaljen iz karabina lovca Milorada T .Trenutno je nepoznanica kako se Žikica našao na putanji hica sa vatrene linije ali se sve pripisuje mraku. Da li je Milorad čuo šuštanje i mislio da je neka lovina pa opalio što je verovatno, biće jasnije posle saslušanja svih prisutnih. Čuli smo pucanj i jauk. Žikica je ranjen u grudi i davao je znake života pa smo brzo organizovali prebacivanje u Dom zdravlja u Svilancu. Nažalost, svi naporu su bili uzaldudni", priča jedan od lovaca.

Prema prvim saznanjim ranjeni Žikica je dovezen u Svilanac posle 23 časa. "Mene su zvali oko 23.30 časova da mi jave da je otac u teškom stanju. Iz Kragujevca, gde studiram, požurila sam odmah kući u Bobovo. Nažalost, oca nisam mogla da zateknem živog. Niko nam još nije saopštio detalje nesreće jer ih tek saslušavaju u policiji, ali kako god, ustreljen je uzoran čovek, pčelar, poljoprivrednik koji se bavio najviše stočarstvom. Nažalost, sada kada je trebalo da dočeka unučiće, život mu je nasilno prekinut. U sebi još negiram, ne mogu da shvatim da je moj otac nastradao i da neće živ da se vrati kući", rekla je za Kurir Marijana R.,najstarija ćerka ustreljenog čoveka.

On je za sobom ostavio tri ćerke starosti od 29, 22 i 8 godina. Inače, obojica su bili članovi Lovačkog urduženja "Mika brada" u Svilajncu. Poznavali su se i među njima nikada nije bilo spornih odnosa.

Iz porodice privedenog Milorada nisu želeli da komentarišu slučaj. Inače, ovo je druga lovačka nesreća u nizu. Prošlog vikenda kod Donjeg Dušnika na obroncima suve planine, takođe u lovu na divlje svinje ustreljen je drugi lovac. Dogodilo se to u po bela dana, a veruje se da je do nesreće došlo tako što lovac koji je pucao zbog gustog zelenog granja nije video kolegu i opalio na šum. I tu je čovek ranjen, u butinu, i bio je pri svesti ali na nesreću dok je transportovan u Dom zdravlja u Donjem Dušniku je iskrvario i podlegao povredi.

Svilajnac je još jedna opomena lovcima na opreznost u hajci na divlje svinje.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.