PALA EKIPA FALSIFIKATORA: Šestorka prodavala PCR TESTOVE na kovid 19, OVO IM JE BILA CENA!
ilustracija, Foto: Printscreen/TV Pink

STRAŠNO!

PALA EKIPA FALSIFIKATORA: Šestorka prodavala PCR TESTOVE na kovid 19, OVO IM JE BILA CENA!

Osumnjičeni su za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu

Objavljeno: 14:17h

Šest osoba uhapšeno je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su se udružili u kriminalnu grupu radi falsifikovanja ličnih dokumenata, ali i na desetine lažnih PCR testova, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

- Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, danas je lišeno slobode šest lica i to: M.P, M.M, S.G, L.B, S.I. i M.I, zbog izvršenja krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. KZ i falsifikovanje isprave iz člana 355. KZ - saopštili su iz tužilaštva.

Kako navode, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na KOVID-19.

Osumnjičeni su za izradu faksifikovanih dokumenata naplaćivali naknadu u iznosu od 100 do 800 evra po dokumentu.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.