MIROSLAV SASLUŠAN JER JE TOKOM LOVA UBIO PREDRAGA! Morali su da ga zadrže, OVOGA SE SAD SVI PLAŠE
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog, Foto: printsktin kurir

UBISTVO IZ NEHATA

MIROSLAV SASLUŠAN JER JE TOKOM LOVA UBIO PREDRAGA! Morali su da ga zadrže, OVOGA SE SAD SVI PLAŠE

Po rečima meštana, ispaljena su dva hica a Predraga je u butinu pogodilo 12 kuglica krupne sačme, nanevši mu fatalnu povredu butne arterije

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu nakon saslušanja Miroslava Č, (53) iz Gornjeg dušnika koji je uhapšen zbog sumnje da je pre dva dana iz nehata u toku lova usmrtio lovca Predraga M. (53), predložilo je određivanje pritvora kako osumnjičeni ne bi uticao na svedoke.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Nišu Ivan Marković potvrdio je za "Blic" da je osumnjičeni izneo odbranu ali u interesu istrage nije mogao da iznese više detalja.

Nakon saslušanja u OJT Niš, Miroslava Č. će saslušati i dusija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji će odlučiti o predlogu tužilaštva za određivanje pritvora. Miroslav Č. s sumnjiči da je počinio krivično delo nehatno lišenje života za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.

Tragedija tokom lova na divlje svinje

Kako je „Blic“ pisao, tragedija se desila u nedelju u toku lova na divlje svinje u Kaletincu kod Gadžinog Hana a Predrag je pogođen u desnu butinu, ali je iskrvario na putu do ambulante u oko 10 kilometara udaljenom Donjem Dušniku.

Po rečima meštana, ispaljena su dva hica a Predraga je u butinu pogodilo 12 kuglica krupne sačme, nanevši mu fatalnu povredu butne arterije. Nastradali Predrag i osumnjičeni Miroslav poznavali su se dugo i da tragedija bude veća bili su drugovi još iz školske klupe u kojoj su sedeli zajedno u osmogodišnjoj školi.

Prema nezvaničnim pričama koje kruže u Donjem Dušniku, Miroslav Č. se neposredno posle tragedije pravdao da se sapleo, te je tako nehatno došlo do opaljenja. Prema drugoj opciji u koju meštani manje veruju - jer je Miroslav bio lovac sa iskustvom od 30 godina - pucao je u grmlje u kojem je nešto šušnulo. On se posle nesrećnog događaja branio i da je nastradali bio obučen u crno, ali jedan od rođaka tvrdi da je Predrag imao sivo belu majicu I da je bio uočljiv.

Nastradali Predrag M. (53) biće sahranjen danas danas na groblju u Donjem Dušniku.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.