PREDSTAVA ĆE ČUMETOVOG BRATANCA SKUPO DA KOŠTA: Rekao da ga je maskirani napadač upucao u glavu, ali je PROVALJEN
Nemanja Buha prijavio da ga je neko upucao u glavu, ali se ispostavilo da je u pitanju nešto deseto, Foto: Printscreen/Facebook

PREDSTAVA NEMANJE BUHE

PREDSTAVA ĆE ČUMETOVOG BRATANCA SKUPO DA KOŠTA: Rekao da ga je maskirani napadač upucao u glavu, ali je PROVALJEN

Nemanja Buha (31) prijavio da ga je neko upucao u glavu, ali se ispostavilo da se zapravo "audijem" zabio u drvo, najverovatnije mortus pijan, pa je to pokušao da prikaže kao pokušaj ubistva

Objavljeno:

Nemanja Buha (31), bratanac Ljubiše Buhe Čumeta, dobio je krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje jer je slagao da je u nedelju, posle ponoći, neko pucao na njega! Ispostavilo se da je on zapravo izazvao udes, i to najverovatnije mortus pijan, pa je sve to pokušao da prikaže kao pokušaj ubistva!

Ako bude osuđen za lažno prijavljivanje, preti mu novčana kazna i do jedne godine zatvora!

Izvor Informera iz istrage otkriva da se Čumetov bratanac u nedelju, oko jedan sat iza ponoći, vraćao iz provoda sa suprugom Nikoletom (25), kad su "audijem" u Vojvođanskoj ulici u Surčinu iznenada sleteli s puta i udarili u drvo.

- Nemanja je tad pozvao policiju i kazao da je napadač, maskiran fantomkom, pucao na njega iz puške "sačmare" i ranio ga u glavu. Na mesto "napada" odmah je poslat veliki broj policajaca i inspektora, a Hitna pomoć je prevezla Nemanju i Nikoletu u Urgentni centar. Međutim, čim je Nemanji sanirana povreda na glavi, koju je, kako se kasnije ispostavilo, zadobio u udesu, on i Nikoleta su pobegli iz bolnice - objašnjava naš izvor.

U međuvremenu, tokom uviđaja policija je u Buhinom "audiju" pronašla neispaljeni patron za lovačku pušku, ali nije bilo tragova napada ili pucnjave.

- Dok je policija tragala za Nemanjom, on se oglasio u medijima i priznao da nije bilo nikakvog napada, već da je doživeo udes i da je sve u redu. Policija je tada kontaktirala Nemanjinog oca Novaka, Čumetovog brata, i rečeno mu je da će biti pretreseni svi objekti u njihovom porodičnom vlasništvu ako se Nemanja pod hitno ne pojavi u policijskoj stanici na saslušanju. Ubrzo zatim, Novak je sa sinom došao u sedište beogradske policije i Nemanja je dao iskaz. To je sve prosleđeno Trećem tužilaštvu, koje je odlučilo da protiv mlađeg Buhe podigne krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje - kazao je naš izvor.

Podsetimo, i Nemanjin brat Nikola Buha je krajem februara bio u žiži javnosti, kad je uhapšen zajedno sa Čumetovim sinom Boškom zbog sumnje da su pretukli i opljačkali Aleksandra S. (45) u Surčinu. Boško je zbog toga osuđen na deset meseci kućnog zatvora, a Nikola na uslovnu kaznu.

Osim toga, Boško je prošle godine jedno vreme bio u bekstvu jer je posle svađe u saobraćaju puškom pretio policajcu koji je bio van dužnosti. Osuđen je samo za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, i to na uslovnu kaznu.

I Čume prijavljivao pokušaj ubistva

Početkom januara ove godine Ljubiša Buha Čume se požalio beogradskoj policiji da neko pokušava da ga ubije, što je tada i potvrdio za naš list!

- U ozbiljnoj sam opasnosti, neko je pokušao da me ubije. Bio sam u policiji da prijavim pokušaj ubistva, ali su mi rekli da su svi inspektori za krvne i seksualne delikte na terenu i da će neko što pre je moguće doći na moju adresu da me sasluša - rekao je tada Čume, ali nikad nije otkrio ko mu to radi o glavi.

Nikola je takođe već bio osuđen na uslovnu kaznu, i to zbog nedozvoljenog nošenja oružja, iako mu je za to delo pretilo od dve do 12 godina zatvora. Pored toga, u policijskom dosijeu ima i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog ugrožavanja javnog saobraćaja.

Najzanimljiviji član

Što se Čumeta tiče, on je svakako najinteresantniji član familije Buha. Bio je šef zloglasnog "surčinskog klana", a početkom dvehiljaditih žestoko je zaratio sa "zemunskim klanom", koji je više puta pokušao da ga ubije. Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. Čume je postao prvi srpski svedok saradnik i mnoge "zemunce" je svojim svedočenjem poslao iza rešetaka.

Međutim, čim se rešio "zemunaca", uleteo je u novi "rat", i to protiv supruge Ivane Buhe. Ona ga je najpre 2011. optužila da ju je pretukao, a zatim ga je 2014. prijavila policiji i da je pretio dvojici članova njenog obezbeđenja. Onda ga je 2015. ponovo prijavila za napad, a ubrzo zatim je ispričala tužiocu i da joj je Čume svojevremeno poklonio ukradeni "ferari".

Tokom sudskog postupka, Čume je izvređao tužioca, pa je zbog svega toga proveo ukupno četiri godine i osam meseci u zatvoru. Na slobodu je izašao u julu prošle godine, a od tada se nekoliko puta žalio da mu je život ugrožen i da neko pokušava da ga ubije.

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.