Neko od starta sabotira istragu ubistva Dade Vujasinović! Dokazi nestaju!
Foto: Dragana Udovičić

šta se to dešava?

Neko od starta sabotira istragu ubistva Dade Vujasinović! Dokazi nestaju!

- Nestajali su određeni tragovi, odeća i štošta drugo, što je moglo da u tom momentu dovede do nekog rezultata - kaže advokat porodice ubijene novinarke
Objavljeno: 14:36h

Istragu ubistva Dade Vujasinović 8. aprila 1994. godine je policija je od početka opstruisala, njena odeća na osnovu koje je moglo da se ustanovi da li je reč o ubistvu ili samoubistvu je dan-dva nakon ubistva nestala, a nalaz holandskih forenzičara da je moguće i ubistvo, i samoubistvo i nesrećan slučaj, samo je zapečatilo ovaj slučaj, kaže za Danas Branislav Tapušković, bivši dugogodišnji pravni zastupnik porodice ubijene novinarke Duge Radislave Dade Vujasinović.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Sedamnaest godina sam vodio taj slučaj, od 1994. do momenta kada je utvrđeno da su postojala dva filcana čepa, odnosno da su bila dva ispaljenja. Od tog momenta je za mene posao bio završen. Toliko puta je slučaj bio obustavljan, stalno smo slali nove zahteve, veštačenja i na kraju se došlo do toga da je isključeno samoubistvo i da je reč o ubistvu, s obzirom na pronalazak ta dva čepa iz puške - kazao je on.

foto: Dragana Udovičić

Na pitanje koliko je bilo opstrukcije u predmet, odgovara:

- Od prvog dana. Niko nigde nije ni spomenuo šta se sve tu događalo. Prvo je trebalo tražiti krivične prijave za to što je istraga bila stopirana odmah nakon događaja, jer su nestali određeni tragovi, odeća i mnogo štošta drugo, što je moglo da u tom momentu dovede do nekog rezultata. Ipak, interesantno je da me ta državna komisija nije nijednom kontaktirala.

A na pitanje da li smatra da je policija zabrljala istragu, jasan je:

- Naravno. U startu.

(Espreso.co.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.