GO DO POJASA I SAV KRVAV ČUPAO JE SEBI GELER IZ RUKE: U okrutnog boksera divca je pucao momak za KOG SMO SVI ČULI
Detalji iz života Mihajla Divca, Foto: Facebook

ČOVEK KRATKOG FITILJA

GO DO POJASA I SAV KRVAV ČUPAO JE SEBI GELER IZ RUKE: U okrutnog boksera divca je pucao momak za KOG SMO SVI ČULI

Dan-danas se prepričava njegovo ranjavanje kada je ostao na nogama i kada je išao prema napadaču nenaoružan. Interesantno je da je u njega pucao mlađani Luka Bojović

Objavljeno:

- Ne brinite komšija, slobodno se vratite u stan! Nije to ništa, deca su se malo igrala! - ovo je rekao žestoki momak beogradskog asfalta i bokser Mihajlo Divac (28) dok je čupao geler iz ruke, jer su mu prethodno bacili bombu u stan na Novom Beogradu.

Za njega kažu da je bio čovek kratkog fitilja, da se drznuo da napadne čak i čuvare u Centralnom zatvoru, a prilikom jednog obračuna nije prestajao da hoda prema napadaču, koji je prema njemu neprekidno ispaljivao metke.

Zvali su ga "Čovek od herca". Njegovi poznanici kažu da je bio izuzetno krupan i da je njegova pojava izazivala strahopoštovanje kod ljudi. Ganjao je kriminalce, a sa komšijama je bio izuzetno ljubazan. Za njega kažu da je bio vođa klana sa Stare Bežanije, dok mu je jadan od najboljih orataka bio čuveni Kiza, vođa klana sa Zvezdare. Naš sagovornik, koji je živeo u komšiluku ubijenog boksera kaže da je Mihajlo Divac bio idol Dejanu Stojanoviću Keki, koji ga je veoma poštovao i kojeg je uveo u “posao”.

Poslanik nadrljao zbog Divca

Prema rečima naše sagovornika, poslanik Ž. A. iz nekadašnjeg saziva Savezne skupštine na svojoj koži je osetio koliko je lov na Boksera bio intenzivan! Ispred zgrade u kojoj je živeo taj poslanik dogodila se pucnjava, na čijoj je meti bio Bokser. - Čoveku je bukvalno uleteo metak u kuću. Izašao je napolje i posmatrao pucnjavu. U jednom trenutku pojavila se Interventna policija, a pošto se on tu zatekao policija je počela da viče: " Lezi dole!". On im je ponavljao "Ja sam poslanik", ali su policajci insistirali da legne. Čovek se na kraju teškom mukom spustio licem ka zemlji, jer je imao pozamašan stomak. Ko zna šta mu je sve prolazilo kroz glavu - kaže naš sagovornik, koji je živeo u kraju Mihajla Divca.

Bio je žestok momak, koji je učestvovao u mnogim pucnjavama i tučama, a lov na njega je počeo 1994. godine. Još uvek se prepričava događaj iz njegove zgrade, a njegov komšija, koji je bio neposredni očevidac otkriva za “Alo!” kako su mu bacilli bombu u stan!

foto: Facebook

- Bio sam u svom stanu, kad se iznenada čula jaka buka, eksplozija, lomljava i pucnji. Nepoznati napadači bacili su bombu u Divčev stan. Napadači su najnormalnije zazvonili na njegova vrata, a kada je im je otvorio bacili su mu bombu u stan. Divac je istog trenutka šutnuo bombu i ona je izletela u hodnik i eksplodirala. Ceo hodnik je bio uništen. Izašao sam iz stana posle buke i video sam Divca golog do pojasa i krvavog ramena. Prstima je čupao geler iz ramena, bez problema, kao da se ništa nije dogodilo. Pitao sam ga: “Šta se to dogodilo?”, a on mi je hladnokrvno uzvratio: " Ne brinite komšija, slobodno se vratite u stan, nije to ništa, deca su se malo igrala". Posle toga je o svom trošku renovirao ceo sprat – kaže naš sagovornik I prepričava kako ga je Interventna policija bukvalno molila da izađe iz stana.

- Zvonili su i kucali mu na vrata. Pošto im nije otvarao ljubazno su ga dozivali: "Mihajlo, otvori vrata, nemoj da pravimo probleme! Mihajlo! Ajde, otvori". To je bio prvi napada na njega. Posle toga nije prošla nedelja da neko nije pucao na njega ispred zgrade. Iako je bio u kriminalnim krugovima, prema komšijama je uvek bio jako ljubazan - kaže jedan od Divčevih poznanika koji je želeo da ostane anoniman.

Dan-danas se prepričava njegovo ranjavanje kada je ostao na nogama i kada je išao prema napadaču nenaoružan. Interesantno je da je u njega pucao mlađani Luka Bojović.

foto: Profimedia

- Divac je naleteo na napadača, a sukob je počeo samo zato jer su se "mrko" pogledali. Napadač je pucao u njega, više puta, a Divac je nastavljao da ide ka njemu. Najpre ga je pogodio u stomak, ali je Divac nastavio da hoda. Drugi metak mu je prošao kroz ruku i stomak, ali je on ipak nastavio ka napadaču. Izgovorio mu je: "Mali, nabiću ti tu utoku u dupe". Iznenađuje podatak da je klinac koji je pucao na njega bio mlađani Luka Bojović, kojem je to, najverovatnije, bio prvi sukob. Divac je pričao da je to poraz Bojovića, a ne njegov. Tvrdio je da on nikada ne bi pucao na naoružanog čoveka, jer se pridržavao kodeksa časti. Govorio je da razume Bojovića, jer se mnogo uplašio… O tome je kasnije govorio u filmu "Vidimo se u čitulji" - priča naš sagovornik.

Divac zvani Bokser bio je na ratištima u Hrvatskoj, a kako saznajemo bio je i član 63. padobranske brigade, ali i vojne policije pre nego što je ušao u "problematične vode". Ubijen je 1995. godine kod Hotela "Putnik" na Novom Beogradu. U tom hotelu su bili smešteni bokseru, koji su učestvovali na turniru "Beogradski pobednik". Divac je došao u ranim jutarnjim satima kako bi od takmičara Slaviše Popovića uzeo fotografiju s posvetom, međutim kada je odlazio iz hotela naleteo na boksera Radovana Radusinovića, koji ga je "popreko pogledao". Prema rečima svedoka, posle nekoliko reči Divac je pucao na njega i njegovog prijatelja i istrčao napolje. Pogođen je u leđa dok je izlazio napolje i ubrzo je preminuo. Za njega kažu da je začetnik teorije da povlačenje ne postoji. Govorio je: “Čim si jednom počeo da živiš tim životom, živećeš tako dok postojiš ".

Još se prepričava kako je za vreme robije u Centralnom zatvoru bio u samici, jer je konstantno provocirao i napadao čuvare. - Čim je došao u zatvor, čuvar mu je rekao: "Dobro došao, ima ovde da te prebijemo". Iste sekunde Divac je skočio na njega i polomio ga. Nekoliko čuvara ga je zaskočilo i udaralo pendrecima, ali Divac nije puštao čuvara koji mu je dobacivao. Bukvalno nisu mogli da ga odvoje od njega, bio je jak i neustrašiv - priča naš sagovornik.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.