MALČANSKI BERBERIN SE IZVUKAO SA SUĐENJA, SRBIJA JE BESNA! Evo šta će biti dalje
Ninoslav Jovanović, Foto: Printscreen / Facebook

OVO JE RAZLOG

MALČANSKI BERBERIN SE IZVUKAO SA SUĐENJA, SRBIJA JE BESNA! Evo šta će biti dalje

Veštaci neuropsihijatri u nastavku glavnog pretresa trebalo je da se izjasne o Jovanovićevoj uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, s obzirom na to da on osporava deo optužnice u kojem se navodi da je bio svestan svojih radnji i njihovih posledica

Objavljeno:

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (46) optuženog za otmicu i silovanje dvanaestogodišnje devojčice, koji je trebalo da bude nastavljen sutra, biće odložen.

“Suđenje će biti nastavljeno 4. avgusta, zbog sprečenosti veštaka Specijalne zatvorske bolnice iz Beograda da se pojave na glavnom pretresu zakazanom za sutra”, saopštila je portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Veštaci neuropsihijatri u nastavku glavnog pretresa trebalo je da se izjasne o Jovanovićevoj uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, s obzirom na to da on osporava deo optužnice u kojem se navodi da je bio svestan svojih radnji i njihovih posledica.

Pokušava da ubedi sud da je duševno bolestan

Međutim, s obzirom da dobro zna da ga čeka doživotna robija ukoliko se dokaže da je bio uračunljiv, Jovanović pokušava da ubedi sud da je duševno bolestan.

Iz tog razloga on je insistirao na pozivanju veštaka kako bi on i njegov branilac mogli da ih ispitaju i ospore njihovo mišljenje. Cilj mu je da umesto u zatvor, ode na lečenje u Psihijatrijsku bolnicu što bi mu pružilo šansu da kad tad ponovo bude na slobodi.

Devojčica pronađena posle 9 dana

Ninoslav Jovanović je 20. decembra prošle godine oteo dete koje je pošlo u školu u Brzom Brodu, namamivši ga na prevaru u vozilo koje je prethodno ukrao. Nakon devet dana, izmučena devojčica je pronađena u kući u selu Pasjača, ali je manijak uspeo da umakne organima gonjenja.

Jovanović uhapšen 5. januara na groblju u rodnom selu

Uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča nakon neviđene potere u kojoj je učestvovala policija, Žandarmerija i pripadnici vojske. Jovanović je iza rešetaka proveo 22 godine, jer je već dva puta osuđivan zbog silovanja dece.

I prethodna psihijatrijska veštačenja pokazala su isto, da zloglasni Malčanski berberin, kako je poznat zbog navike da šiša svoje žrtve pre silovanja, nije lud, već da uživa u zlostavljanju dece.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.