EPILOG UBISTVA U PORTI CRKVE: Marko Petković osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo Saše Joksića!
Marko Petković osuđen na 17 godina zatvora, Foto: Arhiva Večernje novosti

pet godina kasnije

EPILOG UBISTVA U PORTI CRKVE: Marko Petković osuđen na 17 godina zatvora za ubistvo Saše Joksića!

Petkoviću je juče produžen i pritvor koji može da važi do odlaska na izdržavanje kazne

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu proglasio je danas krivim Marka Petkovića za ubistvo Saše Joksića, u dvorištu crkve u Vraniću pre pet godina, i osudio ga na 17 godina zatvora.

Sudsko veće je ocenilo da je Petković bio svestan svoga dela, i da je ono zabranjeno i nije prihvatilo njegovu odbranu da je Joksića ubo u nužnoj odbrani jer je bio napadnut, s obzirom da ako neko prihvata da voljno učestvuje u sukobu ne može da se poziva na nužnu odbranu.

Petkoviću je juče produžen i pritvor koji može da važi do odlaska na izdržavanje kazne, s obzirom da je već jednom, kad je pušten u kućni pritvor, pobegao, pa je pravosudnim organima bio nedostupan godinu i po dana.

Podsetimo, na dan crkvene i seoske slave, Ilindan, 2. jula 2015. godine, Petković i Joksić su se sukobili u dvorištu crkve. Prvo su se posvađali, pa je počelo guranje, da bi onda Petković iz džepa izvuko nož i ubo Joksića dva puta u grudi, a njegovog prijatelja Dragana Jovanovića u stomak. Posle toga je sa društvom pobegao, a uhvaćen je nekoliko dana kasnije.

foto: Arhiva Večernje novosti

Uz Petkovića je u ovom postupku bio optužen i Ivan Asodi, isto za teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je on oslobođen pošto je tužilaštvo pre 156 dana odustalo od krivičnog gonjenja, jer za njega nije bilo dokaza.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.