Otkriveno zašto je oborena presuda protiv Šarića!
Foto: Dado Đilas

dokaza bez

Otkriveno zašto je oborena presuda protiv Šarića!

Do nove odluke prvostepenog suda Šariću je pritvor produžen zbog bojazni da bi mogao pobeći
Objavljeno:

Zbog nejasnih i protivrečnih dokaza, propusta u primeni zakona i drugih razloga Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu protiv Darka Šarića i članova njegove grupe i ceo proces vratio na ponovno suđenje, tvrdi CINS.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 25. maja presudu Višeg suda u Beogradu kojom su Darko Šarić i ostali osuđeni za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Na takvu prvostepenu presudu su se žalili i Tužilaštvo za organizovani kriminal i okrivljeni.

Apelacioni sud je svojom odlukom odbio žalbu tužilaštva na oslobađajući deo presude, čime su Bojan Stanojković, Darko Gazdić i Aleksandra Mišić pravosnažno oslobođeni. Suđenje na Višem sudu tako će biti ponovljeno samo u delu kojim su Šarić i ostali proglašeni krivima.

foto: Dado Đilas

Do nove odluke prvostepenog suda Šariću je pritvor produžen zbog bojazni da bi mogao pobeći ali i zato što i dalje postoji sumnja da je grupa "prodajom droga ostvaila profit od više desetina miliona dinara, od čega najveći deo do sada nije pronađen", koji bi Šariću mogao da bude dostupan ukoliko bude pušten.

Drmaju Srbiju, drmaju i svet: Evo koji narko klanovi vladaju Crnom Gorom! (FOTO) (VIDEO)

CINS otkriva razloge zbog kojih je oborena prvostepena presuda.

Nema jasnih i agrumentovanih dokaza

Apelacioni sud je najveći deo presude posvetio ukazivanju na nejasne i protivrečne dokaze na osnovu kojih Viši sud doneo svoju presudu, ocenjujući da je "prvostepeni sud propustio da bliže odredi i opiše koje radnje su okrivljeni ponaosob preduzeli“ i nesumnjivo utvrdi da li je i kako svako od njih učestvovao neovlašćenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.

To znači da u presudi nema dovoljno dokaza da je Darko Šarić osmislio plan da se u Brazilu i Italiji iznajme kuće u koje su članovi kriminalne grupe donosili i skrivali kokain, niti da je organizovao put u Argentinu gde je za najmanje 12 miliona evra kokain kupljen i transportovan za Evropu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.