LEPA JE KO SAN, IME JOJ NE ZNAM! Knele je tukao dok je slušao „Neznanku!" JEDNA JE HTELA DA MU RODI 14 DECE
Aleksandar Knežević Knele, Foto: Facebook/legende devedesetih

legenda devedesetih

LEPA JE KO SAN, IME JOJ NE ZNAM! Knele je tukao dok je slušao „Neznanku!" JEDNA JE HTELA DA MU RODI 14 DECE

Devojke su ga opsedale, a muškarci želeli da budu viđeni sa njim

Objavljeno:

Njegovi prijatelji tvrde da je Aleksandar Knežević Knele, žestoki momak sa asfalta, za ljubav i za prijatelja bio u stanju i da pogine, a još se prepričava da je muškarca koji mu je oteo devojku žestoko izlemao, pevajući pesmu Radiše Markovića „Neznanka“!

Bio je predstavnik dizel generacije, u firmiranoj trenerci, sa kajlama oko vrata, što je ubrzo postalo i glavni trend devedesetih. Devojke su ga opsedale, a muškarci želeli da budu viđeni sa njim. Bio je pripadnik generacije koja „želi sve i odmah“, a njegov život se završio kada je imao svega 21 godinu. Njegova devojka je u ekskluzivnoj ispovesti koju je prenela Fejsbuk stranica „Legende devedesetih“ ispričala kako je Kneletu želela da rodi 14 dece, a da mu je još kao klinka obećala da će mu biti devojka, što se kasnije i dogodilo.

Drug mu doveo ubice

Radovan Lagundžina Žabac i Knele bili su različitih karaktera, navodi se na stranici „Legende devedesetih“. Knele je voleo fer tuče, a Žabac hladno oružje. Kneletu je idol bio Giška, dok je Ranko Rubežić bio broj jedan za Žapca, a obojica su bili simpatizeri SPO. - Kada se Žabac vraćao taksijem sa mitinga, video je Dejana Jankovića, sa kojim je bio u svađi. Janković je bio u društvu dva prijatelja, Lagundžin je posle rasprave izvadio pištolj. U tom trenutku je naišao tramvaj, koji ih je razdvojio. U sledećem trenutku Žabac je ugledao kratež Jankovića i to je bio njegov kraj. Upucao ga je dva puta, u glavu i prepone! Žabac se namučio i tek je sutradan, 1. decembra 1990. godine, umro u Urgentnom centru. Knele je digao ceo Voždovac na noge da pronađe ubicu, ali je saznao da je uzalud, jer je Janković pobegao u Frankfurt. Izručen je Srbiji tek 1998, kada je osuđen zbog prekoračenja nužne samoodbrane na pet godina, a Vrhovni sud Srbije mu je smanjio kaznu na tri godine. Giška je na Žapčevoj sahrani održao čuveni govor i zamolio omladince da se ne ubijaju međusobno. Knele je takođe održao potresan govor o prijateljstvu. Radovanova smrt je promenila Kneletov život. Nikada nije preboleo gubitak najboljeg druga. Kada je sledeći put nekome poklonio svoje poverenje, to ga je koštalo života. Darko Stanojević, koji mu je postao najbolji drug, navodno je pod pretnjom uveo ubice u Kneletovu sobu. Voždovčani se slažu da mu Žabac to nikad ne bi uradio i da bi radije umro nego izdao svog druga Kneleta - piše na stranici.

- Moja baka i Kneletova baka su iz istog mesta, iz Sopota na Kosmaju. One su bile prijateljice. Viđala sam Saleta još dok je bio mali. Živela sam na Voždovcu kada su oni došli iz Sarajevske. Bila je zima, sankanje u Nikšićkoj, strmina ispod Vojvode Stepe. Sećam se kada me je Knele puko sankama tako da sam se jako uplašila. Kada sam zaplakala, prišao je da me teši. Ranije sam se plašila nemirnih dečaka. On je rekao svojim drugovima da me odvedu kući. Uveli su me u dvorište i predali me tati, koji je bio jako strog komunista, bio je direktor pošte. Tata je bio zadivljen i rekao je: „Uvek ću je sa takvom decom puštati napolje.“ Bila sam starija od Saše, ali iako sam završavala osnovnu školu, bila sam mršava, krhka i nerazvijena. Zanimljivost je što me je Saša smuvao unapred! Još kao dečak me je pitao da mu budem devojka. Obećanje mi je iznudio na mom času folklora u OŠ „Bora Stanković” u Beogradu. Imala sam čas u sali za fizičko. Saša je u salu za fizičko uskočio kroz mali prozor s ulice i doskočio na kozlić, a čas je stao! Posle časa me je pitao: „Hoćeš li da me čekaš da porastem da mi budeš devojka?“ Obećala sam da hoću i to se spontano ostvarilo nekoliko godina kasnije na žurki u Vojvode Stepe 16 na Autokomandi - kaže njegova ljubav i navodi da nije stigla da mu se zahvali za ljubav.

Prepričala je jednu filmsku scenu, koja je mogla da se završi tragično, ali se okončala komično, kada je Knele njenog otmičara tukao dok je pevao čuvenu pesmu „Neznanka“.

- Knele me je spasao u Podgorici od jednog Ara, koji me je oteo. Upao je u njegovu kuću, a Aro me je zgrabio, držeći u jednoj ruci pištolj uperen ka Kneletu, a u drugoj nož, kojim mi je doticao belu haljinu. Scena je bila kao iz filma! Čula se pesma „Neznanka“, koju je Aro prethodno pustio. Knele je skočio, gurnuo ga, izbio pištolj i pretukao ga. Ščepao ga je i udarao ga pesnicama dok je pevao „Neznanku“. Bilo je smešno kada je rekao: „Evo, stigao neznani junak!“ - priča njegova devojka.

Ono što je, prema njenim rečima, zauvek promenilo Kneletov život jeste smrt Radovana Lagundžina Žapca, njegovog najboljeg druga još od detinjstva. Obojica su obožavala fudbal, a navijali za različite klubove i terali inat onima koji su smatrali da navijači tih klubova moraju da budu neprijatelji. Njegova smrt zauvek ga je promenila.

- Knele je bio veliki navijač Zvezde, a Žabac Partizana. Njih dvojica su zajedno išli na sever i jug i prkosili predrasudama da „delije“ i „grobari“ ne smeju da budu prijatelji. Sećam se jedne sedeljke, neke male žurke na Voždovcu u Nikšićkoj 81. Sedela sam između Kneleta i Žapca, koji su pričali cele večeri, i svi smo se smejali. Posle Žapčeve smrti, Knele je klonuo, ali je sazreo preko noći. Žabac mu nije bio samo drug već i brat za koga je bio najviše vezan. Posle njegove smrti Knele je postao hladniji. Mnogo je patio zbog šoka i nepravde. Žudeo je za osvetom. Knele je imao mnogo dobrih drugara, ali nijedan nije mogao da zameni Languricu - ispričala je ona.

Devojke su Kneletu davale prstenje

Kneletova devojka je doživela mnogo neprijatnosti zbog devojaka koje su opsedale tog žestokog momka. Ona kaže da su mnoge od njih i dan-danas zaljubljene u njega. - Doživljavala sam razne scene. Zvale su me i uznemiravale devojke zaljubljene u Kneleta, a bilo ih je mnogo. Neke su i danas zaljubljene u njega. Nije bilo normalno koliko su ga opsedale. Neke od njih sam počupala. Davale su Kneletu prstenje kao poklone, a on je to davao meni - tvrdi Kneletova devojka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.