PREOKRET! OVO SE MENJA U SUĐENJU SRPSKOM MAKROU! Na teret mu se stavljaju 2 krivična dela, DUGO ĆE DA ROBIJA?
Dušan Milenković i Mihailo Maksimović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen

suđenje

PREOKRET! OVO SE MENJA U SUĐENJU SRPSKOM MAKROU! Na teret mu se stavljaju 2 krivična dela, DUGO ĆE DA ROBIJA?

Sledeće suđenje zakazano je za 14. jul

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji.

Suđenje je međutim, odlukom predsednika sudskog veća, održano bez prisustva novinara zbog premale sudnice i nemogućnosti držanja odgovarajuće socijalne distance, neophodne zbog zaštite od korona virusa.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. jul.

Milenkoviću je 7. maja ukinut pritvor, dok je Maksimoviću istim rešenjem suda pritvor produžen za još 60 dana, rečeno je Tanjugu u sudu.

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Maksimović se tereti za trgovinu ljudima za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se on i Milenković kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Mediji su prethodnih meseci puno pisali o ovom slučaju, pored ostalog navodeći da je među Maksimovićevim klijentima bilo je poznatih sportista, političara, pilota i ljudi na visokim funkcijama, kao i da on piše knjigu u pritvoru.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.