VOĐA NAVIJAČA KOJI JE UPUCAN NA NOVOM BEOGRADU IMA DEBEO DOSIJE! Ko je Nenad Alajbegović Alibeg?
Nenad Alajbegović Alibeg, Foto: Profimedia, MUP

ŽESTOKI MOMAK!

VOĐA NAVIJAČA KOJI JE UPUCAN NA NOVOM BEOGRADU IMA DEBEO DOSIJE! Ko je Nenad Alajbegović Alibeg?

Njemu su kostatovane lake telesne povrede

Objavljeno: 22.06.2020. 09:34h
  • 31

Bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" prethodno je dva puta ranjavan u sačekušama, pre šest meseci i 2010. godine, a ima i debeo kriminalni dosije.

Prethodno je dva puta ranjavan u sačekušama, pre šest meseci i 2010. godine, a ima i debeo kriminalni dosije.

Alajbegović je od ranije poznat policiji kao narkodiler. U evidenciji ima više od 60 krivičnih dela, a prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina.

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlaska iz doma, Alibeg je nastavio po starom. Više puta je privođen, a 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Kada je prošle godine ponovo pokušano njegovo ubistvo u blizini opštine Novi Beograd, odbio je da sarađuje sa policijom.

Nenad je, inače pripadnik i jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz".

Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi "vojnici".

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, ali on je ubijen još pre više od 15 godina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media