RADOSLAV UBIO BRATA ZBOG PAOTOLOŠKE LJUBOMORE: Isplivali jezivi detalji zločina koji je potresao Srbiju!
Policija, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

užas

RADOSLAV UBIO BRATA ZBOG PAOTOLOŠKE LJUBOMORE: Isplivali jezivi detalji zločina koji je potresao Srbiju!

Nisu ovo sada puke fraze i ona klasična priča "o pokojniku sve najlepše".

Objavljeno:

Velika tragedija zadesila je porodicu Murgaški u petak po podne kada je Radoslav (49) sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio tri godine mlađeg rođenog brata Žareta u dvorištu porodične kuće na Sentandrejskom putu u novosadskom naselju Klisa.

Kako se saznaje, ubistvu je prethodila kraća svađa u dvorištu kuće u kojoj je Žare živeo sa suprugom, dvoje dece i majkom Dragicom koju je negovao jer je bila nepokretna zbog moždanog udara od pre oko godinu dana. Navodno su se posvađali zbog para, koliko kome pripada od imovine, a i ranije su imali verbalnih okršaja istim povodom.

Nakon što je ispalio smrtonosne hice u mlađeg brata, osumnjičeni Radoslav je seo u svoj "opel" i pobegao sa mesta zločina. Međutim, kako su komšije čule pucnjavu i istrčale na put, videle su njegov automobil i to prijavile policiji koja je ga je zaustavila i uhapsila u Partizanskoj ulici, nedaleko od mesta na kome je, veruje se, ubio brata.

- Nisu ovo sada puke fraze i ona klasična priča "o pokojniku sve najlepše". Žare je bio vredan čovek, dobar otac i suprug i požrtvovan sin, za razliku od brata koji je retko svraćao da obiđe majku. Žare je od smrti oca stalno brinuo o majci, a pogotovo u poslednjih godinu dana od kada je imala moždani udar. Sa Radoslavom nikada nije bio u dobrim odnosima, a sve je eskaliralo kada im je umro otac Milorad. Od tada Radoslav tvrdi da je oštećen za nasledstvo, što sigurno nije tačno. Pokojni Milorad je sinovima podelio sve na ravne časti, a i nešto imovine je ostalo na Dragičino ime. Međutim, pre par godina ona je odlučila da proda jedan plac u blizini kuće i od tada kreću među braćom neprestane svađe jer je Radoslav hteo svoj deo kolača za koji je smatrao da ga zaslužuje, dok Dragica nije bila baš voljna da mu išta da jer je nije obilazio niti preterano za nju mario - priča komšija braće.

Dragica je nameravala da proda plac na Sentandrejskom putu, a dokaz za to može se između ostalog naći i na Fejsbuk profilu njene snaje koja je tamo postavila tu objavu 25. maja u kojoj se navodi da se plac prodaje za 120.000 evra ili da se može izvršiti zamena za neku drugu nekretninu.

- Pravo da vam kažem, ne bi me čudilo da je to bio i motiv za ubistvo. Ali plac još nije prodat. Znali smo da je Radoslav lud, ali ne toliko. On je odmalena bio ljubomoran na Žareta koji je oduvek bio sposobniji od njega. Pretpostavljam da je Dragica htela da se oduži Žaretu za to što je neguje pa da je htela da proda plac i da njemu novac, a da se Radoslav osetio zakinutim i da je to izazvalo još jednu u nizu svađa, ali ovaj put fatalnu - rekao je sagovornik.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu višem javnom tužiocu u Novom Sadu, a kako nezvanično saznajemo, preliminarni rezultati istrage zaista su pokazali da je do tragedije došlo zbog nerešenih imovinskih odnosa među braćom, a i dalje se utvrđuje odakle Radoslavu pištolj kojim je počinjen zločin.

Komšije čule četiri pucnja

- Čuo sam neku buku i učinilo mi se da su četiri pucnja. Ovde kod nas je kao na selu. Sve su kuće i svako svakog poznaje pa sam iz radoznalosti izašao na ulicu da vidim šta se dešava. Tada sam video Radoslava kako se udaljava u svom belom "opelu" od bratove kuće. Pomislio sam da je nešto svratio do njega i da je krenuo kući pošto živi u blizini, ali znam da nisu bili u dobrim odnosima i da su se oduvek nešto svađali i prepirali, pogotovo od kada im je otac umro pre četiri, pet godina – priča jedan od komšija porodice Murgaški koji se zatekao na mestu zločina.

Kaže da mu je bilo čudno što je čuo pucnje i da je krenuo ka Žaretovoj kapiji da vidi šta se zapravo desilo.

- Već su i druge radoznale komšije počele da izlaze i imali smo šta da vidimo. Žare je ležao u lokvi krvi. Neko je već obavestio Hitnu pomoć i policiju koji su se zaista za par minuta stvorili tu. Nažalost, Žaretu nije bilo spasa, a posle smo čuli da je policija ubrzo uhapsila Radoslava jer smo im rekli da je praktično on poslednji bio sa bratom - priseća se sagovornik, odmahujući glavom u neverici zbog tragedije koja je zatekla čitavo naselje.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.